Cele mai importante echipamente de protecție, care să ofere siguranță echipei tale de constructori!

Angajații care lucrează în condiții de risc, necesită echipament de protecție, care să-i protejeze de posibile accidentări. Purtarea echipamentelor de protecție reprezintă o dovadă de responsabilitate, atât pentru păstrarea integrității fizice, cât și pentru respectarea legii.

Deci, pentru a evita orice risc, înainte de a începe munca, oamenii din echipă trebuie să se îmbrace corespunzător, în funcție de profilul activității. Angajații trebuie să participe la toate  sesiunile de instructaj organizate în firmă.

Iată care sunt echipamentele de protecție esențiale pentru echipa ta

–        Echipamentul de protecție pentru cap este obligatoriu, în următoarele situații: în lucrul la înălțime, în apropierea schelelor, la demolări, la lucrări subterane etc.  Casca de protecție este cea care vă oferă siguranță.

–        Echipamentul de protecție pentru ochi se utilizează în special atunci când se lucrează cu aparatul de sudură, cu foc, cu așchii de lemn sau de metal etc. Se recomandă ochelarii și vizierele de protecție.

–        Echipamentul pentru protecția mâinilor (mănușile), reduc considerabil riscul de rănire. Se folosesc de către cei care lucrează cu materiale periculoase, cu materiale contondente, sau cu frig, căldură, umiditate. Trebuie să acordați atenție totodată materialului din care sunt confecționate mănușile, pentru ca acestea să nu provoace alergii și iritații. Mănușile trebuie să se potrivească celui ce le poartă.

–        Echipamentul pentru protecția picioarelor trebuie purtat de cei care sunt expuși la căderi de materiale sau de obiecte contondente. De asemenea, încălțămintea trebuie să poată oferi protecție împotriva pătrunderii umezelii,  sau să protejeze împotriva materialelor fierbinți sau materialelor caustice sau toxice. Pentru siguranță și confort, alege din gama de bocanci de protecție de pe interbabis.ro. Aceștia sunt impermeabili, au bombeu metalic, sunt rezistenți.

Echipament pentru protecția corpului se folosește în special atunci când se lucrează cu materiale periculoase sau atunci când se lucrează cu temperaturi extreme. Pentru ca echipamentul să fie păstrat în condiții bune, cât mai mult timp, se recomandă ca acesta să fie curățat după fiecare purtare. Acest lucru este important și pentru igiena fiecărui om.

Echipamente de protecție pentru urechi se folosesc neapărat atunci când zgomotul depășește pragul de suportabilitate. Există căști foarte utile pentru aceste situații. Expunerea la zgomote puternice sau la zgomote persistente, ne poate îmbolnăvi și influența negativ întreaga activitate.

Echipamente de protecția respirației se folosesc atunci când mediul de lucru este unul toxic (expunere la vapori, gaze, substanțe toxice). Se folosesc măști, care previn inhalarea substanțelor necorespunzătoare.

Toate echipamentele de lucru trebuie să fie conforme, etichetate cu marcaj CE.

Așadar, echipamentele de protecție se pot clasifica în funcție de zona corpului pe care o protejează (cap, ochi, urechi, mâini, picioare, trunchi). O altă clasificare se poate face în funcție de tipul de activitate pentru care este folosit.(împotriva riscului traumatic, împotriva stropilor de produse periculoase biologice sau chimice, împotriva căldurii și a riscului de incendiu etc.

În concluzie, echipamentele de protecție pot proteja toate părțile corpului, din cap până-n picioare. Astfel se creează condiții optime de lucru. Ca și angajator, trebuie să te asiguri că fiecare om din echipă este îmbrăcat corespunzător, că are echipamentele adecvate condițiilor de lucru.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.