Stația – primul teatru muzical independent din România

În luna octombrie s-a deschis în Cluj-Napoca primul teatru muzical independent din România care își propune să dezvolte spectacole de teatru muzical și operă experimentală contemporane. Sectorul cultural din România nu are încă un spațiu de cercetare a teatrului muzical, Stația își propune să caute forme noi de expresie a genului atât din punct de vedere a formei cât și al conținutului.

Tot la STAȚIA artiștii susțin cursuri de formare muzicală și teatrală pentru toate vârstele. Pentru început aceștia au pregătit cinci tipuri de curs:

  • Atelier de teatru pentru copii și adulți, în limba română și limba maghiară
  • Atelier de teatru muzical pentru adolescenți și adulți
  • Pop Armonix unde cursanții învață să cânte în armonie dar și solo. 
  • Disney Songs este atelierul dedicat copiilor iubitori de genul muzical Disney
  • Cursuri de public speaking pentru adulți, în limba română și limba maghiară

Pentru detalii în legătură cu cursuri ne puteți contacta la numerele de telefon: 0754695412 (limba română) și 0727866984 (limba maghiară), sau pe e-mail: [email protected]
STAȚIA Teatru / Muzical din Piața Gării, strada Ion Luca Caragiale 12 s-a deschis în 8 octombrie cu primul spectacol SOLD OUT Marele B – un cabaret despre burnout. Motoarele acestui proiect sunt Voltaj Academy și artiștii: Adonis Tanța (actor și regizor), Endre Rácz (actor de teatru și film), Cristina Tureanu (actriță și mezzosoprană), Paula Maria Seichei (actriță și soprană), Renata Burcă (performer și compozitoare), Denisa Berceanu (scenografă și artist plastic), Lorena V. Puican (actriță și soprană).

Programul lunii noiembrie:

12 noiembrie, ora 20: “Extrinsec”, de/cu Adonis Tanța, spectacol câștigător al “Premiului pentru experiment” și “Premiu pentru creație masculină în rol principal la

Festivalul Operelor Independente, Iași 2018.

16 noiembrie, ora 20: “Copilul tuturor”, de/cu Lucia Mărneanu, creat în rezidență la Reactor de creație și experiment.18 noiembrie, ora 20: “Rehearsing ’89/’90” de Mihai Iepure-Górski, un performance muzical cu operă experimentală.

25 noiembrie, ora 20: “Sărbătorile vin, fă-mă să uit puțin”, de Adonis Tanța, o poveste locală de Crăciun cu colinde și muzică originală.

26 noiembrie, ora 20: “Marele B – un cabaret despre Burnout” de Maria Manolescu, regia Adonis Tanța, muzica Renata Burcă.

Pentru detalii ne puteți urmării pe Facebook și Instagram: Stația Teatru / Muzical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.