CFR 1907 – ACS Poli Timișoara 1-0 – Jakolis a adus prima victorie în noul sezon!

Sub soarele dogoritor și într-o atmosferă incendiară prilejuită de cele peste 30 de grade din termometre la ora partidei, CFR Cluj a obținut prima victorie în noul sezon, pe teren propriu, după o victorie anemică cu 1-0 împotriva nou-promovatei ACS Poli Timișoara, în cadrul etapei a 2-a a Ligii I.

CFR Cluj - ACS Poli Timisoara, etapa 2 - 19.07.2015

Galeria feroviarilor s-a mutat la tribuna a II-a, iar peluza tradițională a rămas neocupată. Fanii au aruncat cu role de hârtie, iar meciul a înceeput cu câteva minute întârziere.

CFR a început în forță meciul și a obținut primul corner după doar 3 minute, Tiago Lopes a centrat în careu, defensiva bănățenilor a respins, dar nu a reușit să scoată mingea din careul propriu, feroviarii au continuat să preseze poarta oaspeților. Jakolis a centrat periculos în careu, dar Kirschstein a respins (12). Prima încercare notabilă a CFR-ului a venit din gheata lui Davide Petrucci, care a trimis un șut în forță din marginea careului, peste poartă însă (13).

Cea mai mare ocazie a timișorenilor a venit în minutul 32, Elek a încercat să-l lobeze pe Marc cu o reluare spectaculoasă, dar mingea a căzut pe plasa porții.

Trei suporteri ai ACS Poli Timișoara si-au încurajat favoritii în sectorul rezervat galeriei oaspeților.

După o dominare sterilă a feroviarilor, oaspeții s-au trezit și au început să se apropie amenințător de poarta gazdelor. Elek l-a jenat pe Marc în careul mic, dar Coelho a respins mingea în corner din fața lui Curtean (39). Faza s-a mutat la poarta cealaltă, unde Petrucci a trimis plasat spre poartă, dar un fundaș de la Timișoara a respins cu capul în corner. Tiago Lopes a bătut bine cornerul, iar mingea a ajuns din nou la Petrucci, care a apărut complet nemarcat în careu și a șutat puternic în portar (43).

GOL! CFR a deschis scorul în minutul 54 prin Antonio Jakolis, care a reluat în plasă din interiorul careului.

Clujenii au redus din turație în repriza secundă și au atacat timid poarta lui Kirschstein. ACS Poli nu a contat deloc în atac în partea a doua.

Meciul s-a încheiat, iar CFR ajunge la -2 puncte în clasament, iar etapa viitoare se deplasează la București pentru confruntatea cu Steaua, sâmbătă, 25 iulie, ora 21:00.

Echipele de start:

CFR Cluj: Marc – Daniel Coelho, Larie, Goian, Camora – Jakolis (Păun, ’71), Petrucci, Roșu (Andrei Mureșan, ’78), Tiago Lopes – Guima, Cristian Lopes (’64, Sergiu Negruț)

Rezerve: Mincă, Tînc, A. Mureșan, Negruț, Vitor Bruno, Păun, Carter

Antrenor: Francesc Dican

ACS Poli Timișoara: Kirschstein – Iordache, Bocșan, Melinte (Scutaru, ’66), Popescu – Zicu (Popovici, ’71), Fernando Llorente, M. Popescu, Curtean – Bărbuț, Elek

Rezerve: Artean, Boldea, Hernandez, Popovici, Pap, Scutaru, Sarmov

Antrenor: Jorge Alvarez

Arbitru principal: George Rădulescu (București)
Asistenți: Gheorghe Mihai (București), George Neacșu (Argeș)
Observator de joc: I. Nemțeanu (IF)

Cartonașe galbene: Melinte (28), Bărbuț (54), Camora (77)

Spectatori: 3000

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.