Traficul blocat în zona stadionului Cluj Arena – propunerea consilierului local Ioan Bîldea a fost acceptată de municipalitate

Primăria Cluj-Napoca a fost de acord cu propunerea consilierului local PNL Ioan Bîldea de a restricționa circulația de weekend în perimetrul parcului pentru copii.

parcul central cluj trafic weekend

Municipalitatea va supune sugestia Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulației, în prima ședința a acesteia.

„Subsemnatul Ioan Bîldea, consilier local, vă rog să analizați posibilitatea ca, la sfârșit de săptămână (sâmbăta și duminica), în intervalul orar 12:00-22:00, să se restricționeze circulația auto (exceptând autobuzele CTP) pe Aleea Stadion și Strada George Coșbuc (tronsonul cuprins între Strada Cardinal Iuliu Hossu și Splaiul Independenței).

Fac această solicitare deoarece la sfârșit de săptămână, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este supraaglomerat, iar traficul, atât cel auto cât și cel pietonal, blochează zona. Pietonii nu pot folosi trotuarele pentru că sunt pline de mașini parcate neregulamentar, iar traversarea străzii George Coșbuc din Parcul Central spre spațiul de joacă de lângă Cluj Arena este dificilă.

În prezent, cea mai importantă zonă de relaxare cu spații de joacă pentru copii este sufocată cu trafic auto. În plus, se creează un disconfort pentru toți cei care vin în parc pentru relaxare, separând zona de joacă de parc”, se arată în propunerea consilierului, acceptată de reprezentanții Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.