Chef Adrian Hădean își deschide propria Școală de bucătari pentru tineri! Vezi cum te poți înscrie

Primul proiect major al Asociației Adi Hădean este realizarea unei Școli de bucătari pentru tinerii care aspiră la o carieră culinară.

adi hadeanAstfel, în colaborare cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), bloggerul Adria Hădean face un prim pas pentru a realiza acest proiect de educație gastronomică.

„Primul proiect pe care îl promovăm este un program educațional desfășurat în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, din Cluj Napoca. Este un program ambițios prin care ne propunem să punem bazele unei Școli de Bucătari, în Cluj–Napoca, o școală care va fi deschisă tinerilor cu pasiune și talent, dar care nu dispun de posibilități financiare pentru a accesa singuri cursurile unor școli de profil, din străinătate sau de la noi din țară. O școală bună, am mai spus-o, costă și nu toți își permit să acceseze aceste fonduri. E păcat, pentru că astfel se irosesc multe talente”, a scris Hădean pe blogul său.

Din toamnă, 10 tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 21 de ani, având liceul absolvit, vor începe cursurile Școlii de Bucătari. Aplicațiile sunt deschise, pe adresa de email [email protected] și va trebui să conțină în mod obligatoriu o scrisoare de intenție, împreună cu un CV și o declarație pe propria răspundere că nu au venituri/au venituri mici. Aplicațiile vor fi deschise până pe data de 31 august, urmând ca pe data de 10 septembrie să anunțăm cei 10 selectați care vor începe cursurile din luna octombrie.

Proiectul se va desfășura pe parcursul unui an de zile și va cuprinde cursuri de teorie pe tehnologia alimentelor și ingineria produselor alimentare, susținute de cadrele didactice de la USAMV Cluj, în baza unei programe de studiu stabilite de comun acord. Partea de practică se va desfășura în bucătăriile unor restaurante de renume din Cluj și va fi atent supravegheată de către însuși Adrian Hădean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.