Sfaturi utile privind incredibila dietă cu morcovi

Morcovii sunt plini de fibre și vitamine, mai ales beta caroten, esențial pentru o piele frumoasă și ochi sănătoși. Vezi cum să valorifici sucul de morcovi și ce presupune dieta cu morcovi.

dieta cu morcovi

Potrivit unica.ro, există două variante de diete cu morcovi. Adăugarea unui morcov la dieta zilnică presupune exact asta, cu precizarea că leguma se consumă la începutul mesei. Specialiștii în nutriție recomandă din când în când schimbarea morcovului cu altă legumă din familia crucifere, sau alte verdețuri cu puține calorii: castravete, dovlecel, napi sau murături, suc de legume sau supe simple.

Cea de-a doua variantă este o cură extremă de 7 zile care presupune consumul unui pahar de suc de morcovi la fiecare 2-3 ore. Trebuie ținut cont că această dietă este foarte restrictivă și nu aduce un aport necesar de proteine, lipide și alți nutrienți deci trebuie întrebat un medic dacă suferiți de afecțiuni cronice.
Dozaj

Dieta în care adaugi un morcov pe zi nu are o durată sau un dozaj fixe. În general, dacă ronțăi trei morcovi în fiecare zi ar trebui să fie de ajuns. Dacă observi o nuanță de portocaliu pe piele în palme, coate sau alte zone, redu cantitatea de morcovi, sau schimbă leguma pentru o vreme.

Pentru cea de-a doua variantă, orice detoxificare a organismului are loc după 3-7 zile de consum exclusiv de suc de morcovi, astfel că nu trebuie sub nicio formă prelungită mai mult de cele 7 zile regulamentare, potrivit unica.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.