Cicliştii clujeni de la Tura de Noapte, din nou pe podium, la Turul Bihorului!

După un weekend încărcat cu medalii la Zalău, cicliștii clujeni de la Clubul Sportiv Tura de Noapte au reușit la sfârșitul săptămânii trecute să cucerească medalii și la competiția de la Oradea.

Cu o primă prezență în competiție cu aripile bufniței Tura de Noapte pe tricou, Zsolt Csollany a reușit să cucerească prima poziție a categoriei de vârstă la etapa de plat valonat, organizată de Road Grand Tour.

Cea mai bună clasare a avut-o, Ioana Gălan, care a urcat pe poziția a doua a podiumului, după o competiție în care s-a rulat cu o medie de viteză de 43 km/h. Tot la categoria open feminin, pe poziția  a 5-a, s-a situat o altă sportivă a clubului Tura de Noapte, Valentina Mereu. Pe prima poziție a podiumului s-a clasat ciclista de la Steaua București, Ana-Maria Coteață.

La open masculin, clasamentul amatori general, Tura de Noapte a reușit un excelent loc 6, prin ciclistul Florin Vescu, prima poziție fiind obținută de ciclistul Schmidt Roland de la CS ProRacers Satu Mare.

Openul experți a fost adjudecat de sportivul clubului CS Otopeni, Valentin Vasiloiu, în timp ce clujeanul Radu Sarca de la CS Voința Cluj s-a situat pe locul 3.

Ciclistul TdN, Zsolt Csollany, este mulțumit de rezultatul făcut la Oradea și afirmă că această primă poziție pe podium a venit exact când se aștepta mai puțin.

„Acest tur al Bihorului a fost foarte bine organizat. M-am simțit în siguranță, nu au fost căzături și s-a mers disciplinat până la km 90, unde a început agitația de la sprint. E normal pentru că fiecare a încercat să facă un rezultat bun. Acest podium, pentru noul meu club, Tura de Noapte, a venit când mă așteptam mai puțin. De curând am schimbat echipa și nu știam la ce să mă aștept de la aceasta cursă și de la noii colegi. În final am dat tot ce am avut mai bun și rezultatul a fost minunat”, a declarat Zsolt Csollany.

Ioana Gălan afirmă că și-a obținut obiectivul în această competiție.

„Am participat la Turul Bihorului, etapa Road Grand Tour, cu dorința de a mă bucura de o astfel de cursă și a învăța cât mai multe. Neavând experiența curselor de plat şi fiind o iubitoare a cățărărilor, așteptările mele cu privire la clasament au fost mai mici. Obiectivul a fost să rămân cât pot de mult în frunte, lucru pe care am reușit să-l fac. Au fost multe atacuri, s-au format mici evadări, dar am rezistat în plutonul principal până înainte de sprintul final. A fost o cursă nebună și atât de frumoasă, așa cum vezi că se întâmplă la cursele de profesioniști, în marile tururi”, a spus Ioana Gălan.

Etapa de la Oradea a fost organizată ca o competiție de nivel internațional de mare clasă, cu zeci de motocicliști care asigurau siguranța cicliștilor, polițiști care opreau traficul făcând ca cicliștii să se simtă în permanentă siguranță.

Rezultatele obținute de cicliștii Tura de Noapte:

Ioana Gălan – locul 2 la general

Valentina Mereu – locul 5 la general

Florin Vescu – locul 6 la general

Zsolt Csollany – locul 8 la general, 1 categorie

Andrei Mardare – locul 19 la general

Dan Porcuțan – locul 24 la general

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.