CJPC amendează agenţii economici cu 67.000 lei! Printre sancţionaţi: hypermarketurile Auchan şi Real!

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat controale la 18 agenţi economici din Cluj-Napoca. Doisprezece dintre ei au fost găsiţi în neregulă deoarece obişnuiau să depoziteze sticlele cu apă minerală contrar normelor de depozitare şi etichetare prevăzute de lege. Amenzile aplicate se ridică la valoarea de 67.000 lei.

Printre agenţii economici la care s-a efectuat controlul s-au numărat şi hypermarket-urile Auchan şi Real. Reprezentanţii CJPC au constatat nereguli, în mod special, cu privire la depozitarea apei minerale. Aceasta era aşezată direct pe paviment sau în curţi, la temperaturi ce depăşeau 35de grade Celsius şi fără a fi asigurată protecţia împotriva contaminării ambalajelor, riscând, astfel, contaminarea şi producerea de diverse modificări din punct de vedere calitativ a apei. De asemenea, în urma controalelor, s-a observat că preţurile nu erau afişate în mod corespunzător, astfel încât, consumatorii puteau fi păcăliţi foarte uşor. O altă neregulă a constat şi în faptul că etichetarea nu a fost realizată în mod corespunzător de către comercianţi. Ei au omis să traducă în limba română elementele necesare identificării şi caracterizării apei minerale din import.

Ca urmare a acestor controale au fost aplicate 15 sancţiuni, 4 dintre ele fiind avertismente, iar, restul de 11 în valoare de 67.000 lei. Hypermarket-urile Auchan şi Real au făcut parte dintre agenţii economici amendaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.