Cluj Arena, Tetarom I și Sala Polivalentă ar putea deveni centre de carantină pentru bolnavii de coronavirus

Stadionul Cluj Arena, Sala Polivalentă și Tetarom I sunt pregătite să devină centre de carantină pentru bolnavii de coronavirus dacă va fi nevoie.

„Întregul aparat de lucru din Consiliul Județean (CJ) Cluj și eu ne dorim ca această criză a sănătății publice să se încheie cât mai repede. Deoarece trebuie să fim pregătiți, am cerut ca noile hale din Parcurile Industriale Tetarom 1 să fie pregătite pentru a primi, la nevoie, unități medicale mobile. Sperăm să nu ajungem la o astfel de măsură.

Același lucru l-am solicitat și în cazul Cluj Arena. În ambele locații trebuie să se asigure acesul securizat în perimetru, incinte cu temperatură controlată, acces la utilități, verificarea și, după caz, extinderea rețelei de curent. Nu facem nicio economie de la măsurile destinate protejării sănătății clujenilor”, a anunțat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Primarul Emil Boc a lansat informația că autorităţile locale ar putea transforma și Sala Polivalentă în spital de campanie dacă situaţia o va cere.

„Sala Polivalentă poate fi transformată, pentru un scenariu la care sperăm să nu ajungem”, a transmis primarul.

În Cluj Napoca Spitalul de Boli Infecţioase şi Clinica Medicală 1 au deja pacienţi depistaţi pozitiv la COVID-19, iar Spitalul Municipal este pregătit şi el pentru orice eventualitate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.