Cluj Crusaders triumfă ȋn derby-ul cu Timişoara 89ers

În prezenţa a peste 80 de susţinători, care au ȋnfruntat vremea mohorâtă din weekend, Cluj Crusaders a primit vizita echipei rivale din cadrul Conferinţei de Nord-Vest a CNFA, într-unul dintre cele mai importante meciuri din acest sezon competiţional.

cluj crusaders

Rivalitatea dintre Cluj Crusaders şi Timişoara 89ers are o istorie lungă, iar confruntările sportive dintre cele două, sunt adesea frumoase şi spectaculoase.

Reprezentativa clujeană a intrat pe teren cu ȋncredere şi curaj, stimulaţi şi de emblema ediţie aniversară, de pe căşti,  prin care clubul sportiv sărbătoreşte 5 ani de existenţă.

Crusaders au marcat primul touchdown al derby-ului prin Florin Oltean. Punctul suplimentar după touchdown fiind transformat de László Tamás. Apoi, Dan Crâsnic a primit o pasă ȋn end zone-ul (zona de ȋnscriere a terenului) timişorean, iar László Tamás a mai ȋnscris un extra point de 1 punct.

În cel de-al doilea sfert, ritmul partidei a scăzut, iar singurele puncte ale intervalului de joc au fost aduse clujenilor de timişoreni, după o greşeală de punt. Mingea a fost blocată de unul dintre jucătorii echipei care degajau balonul oval, iar aceasta a deviat ȋn propriul end zone. Astfel, safety-ul a mai crescut diferenţa cu 2 puncte pe tabela de marcaj, iar scorul la pauză afişa 16-0 ȋn favoarea gazdelor.

Sfertul trei a fost dominat de Crusaders, iar Florin Oltean şi Jeremy David au marcat câte un touchdown de 6 puncte fiecare, însă kick-erul a reuşit transformarea doar a unui extra point. Cei prezenţi au asistat la un moment dramatic, la încheierea celui de-al treilea sfert, când jucătorul bănăţean, Bogdan Cocoșilă, a sufeit o contuzie serioasă în urma unui placaj. Din lotul timişorean va lipsi şi Daniel Margăuan care a suferit o fractură de metatarsian în timpul partidei.

Ultimele 12 minute ale partidei au fost dominate de 89ers care au reuşit să ȋnscrie de 2 ori prin Valentin Cocrean, iar extra point-ul a fost transformat o singură dată, din două încercări de Alexandru Raț.

Crusaders au reuşit să se impună ȋn faţa timişorenilor cu scorul final 29-13 şi să-şi apere poziţia de fruntaşă din cadrul Conferinţei de N-V.

Tot în acest week-end, cele două echipe bucureştene Warriors şi Rebels nu au reuşit să decidă favorita dinte ele, iar meciul s-a ȋncheiat cu scor egal – 12-12.

În 19 aprilie, clujenii vor fi oaspeţi în confruntarea cu Mureş Monsters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.