Cluj-Napoca a depășit Bucureștiul într-un clasament al celor mai scumpe apartamente

Apartamentele din Cluj Napoca au cel mai mare preț în luna august, devansâdu-le pe cele din Bucureşti, după o creştere anuală a preţului solicitat de 11%.

manastur

În Cluj-Napoca, indicele Imobiliare.ro a ajuns la 1.103 euro pe metru pătrat util la finele lui august, la o diferenţă de 2,7% faţă de luna trecută (când se situa la 1.074 de euro pe metru pătrat util) şi, respectiv, de 11,1% faţă de nivelul din urmă cu 12 luni (993 de euro pe metru pătrat). Apartamentele vechi s-au scumpit cu 2,7% în ultimele 31 de zile (de la 1.092 la 1.121 de euro pe metru pătrat), iar cele noi au cunoscut un avans de 2,8% (de la 1.048 la 1.077 de euro pe metru pătrat).

Per ansamblu, pretenţiile actuale ale proprietarilor se situează la nivel naţional cu 4,7% peste preţul de 907 euro pe metru pătrat consemnat în urmă cu 12 luni. Clujul a depăşit Bucureştiul într-un top al celor mai scumpe oraşe, în timp ce Timişoara are cel mai mare ritm de creştere anuală, de 11,4%, scrie zf.ro

„Înregistrând o creştere anuală a preţului solicitat de 11%, apartamentele din Cluj-Napoca au devenit cele mai scumpe din ţară. Spre comparaţie, un apartament vechi cu două camere, cu o suprafaţă de 50 mp utili, este cu 3.900 de euro mai scump în Cluj decât în Bucureşti. În cazul unei garsoniere, diferenţa este de aproximativ 2.300 de euro, în schimb, pentru un apartament cu trei camere de 75 metri pătraţi, clujenii dau cu până la 6.000 de euro mai mult decât locuitorii Capitalei”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general Imobiliare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.