Cluj-Napoca „se angajează” să obţină statutul de „Smart City”

Emil Boc i-a primit, vineri, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca pe trei dintre specialiştii IBM – Alexander Knaani, Tamasz Martyniak şi Francisco Lopez – prezenţi la Cluj pentru a susţine prezentări privind exemple de bune practici şi soluţii tehnologice avansate în domenii precum siguranţa publică sau transport inteligent.

Evenimentul face parte din cadrul celei de a doua ediţii a seminarului „IBM Smart Cities”, prima desfăşurându-se pe 17 noiembrie 2011.

„Un „smart city” este un oraş care utilizează la maximum tehnologia şi mijloacele de comunicare moderne în beneficiul comunităţii, sub toate aspectele: de la trafic, parcări sau servicii sociale la plata taxelor şi impozitelor locale şi alte domenii care leagă comunitatea de mediul de afaceri. A nu ţine cont de tehnologie, de internet şi de tot ceea ce implică domeniul „IT” înseamnă a bloca evoluţia viitoare a unui oraş. Voi fi un partener pentru orice iniţiativă care ne poate duce mai aproape de statutul de „oraş inteligent”, a declarat edilul în sesiunea de deschidere a seminarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.