„Cluj Smart City” a primit un premiu de recunoaștere la București

Conceptul de smart city i-a adus municipiului Cluj-Napoca premiul de recunoaștere „Smart City Administration”, în cadrul Galei „The Diplomat-Bucharest”.

„Astăzi, 28 ianuarie 2021, am participat la ceremonia online de decernare a premiilor Galei ‘The Diplomat-Bucharest’. Primăria Cluj-Napoca a obținut premiul ‘Smart City Administration’ datorită performanțelor și strategiilor din 2020, aplicate în folosul cetățenilor.

Pandemia COVID-19 a reprezentat o provocare în primul rând pentru sistemul sanitar și cetățeni. În același timp, organizațiile și administrațiile locale au trebuit să se adapteze noii realități.

Pe lângă alocările pentru sănătate, asistență socială, sectorul cultural și alte măsuri importante, o modalitate necesară de răspuns rapid a fost și accelerarea procesului de digitalizare.

Acum, Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziția cetățenilor peste 250 servicii și proceduri online, pentru a diminua efortul și timpul petrecut pe drum sau în așteptare, precum și riscul în context pandemic. Pe lângă introducerea de noi proceduri și sisteme, precum Tichetul albastru, pe termen scurt avem ca obiectiv emiterea online a tuturor avizelor și autorizațiilor eliberate de instituție.Premiul oferit Primăriei în această seară reprezintă astfel o distincție și recunoaștere a abilității de a acționa strategic într-un an plin de provocări”, a declarat Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.