Clujenii au credite în valoare de 3 miliarde de euro la bănci

Persoanele fizice și juridice din județul Cluj au acumulat credite de 14,8 miliarde de lei, dintre care sub 2% sunt restante.

Volumul creditelor în lei și în valută, atât curente cât și restante, a ajuns la finalul anul trecut la 267,8 miliarde de lei, în creștere cu 5,2% față de 2018. Un top al județelor în funcție de ponderea sumelor restante în totalul împrumuturilor contractate, întocmite de Wall Street, relevă cum stau județele la plata creditelor.

Creditele restante ale firmelor și populației din cele 41 de județe ale țării au fost în valoare de 6,6 miliarde de lei, cu 14% mai puțin față de finalul anului 2018. Dintre cele 41 de județe ale României, cel mai mare procent de credite restante din totalul celor acordate se găsește în județul Caraș-Severin (4,7%). De cealaltă parte, cel mai mic procent se înregistrează în județul Tulcea (1,2%).

Sunt considerate restante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectuează raportarea, înregistrează întârzieri la plată de cel puțin o zi. Capitala României și județul Ilfov se află pe poziția 22, creditele restante reprezentând 2,47% din totalul de 108,3 miliarde de lei. Județul Cluj este pe poziția 33, creditele restante fiind de 1,79% din totalul celor 14,8 miliarde de lei.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.