Aniversarea de 100 ani a Operei Române Cluj, marcată de BNR cu o monedă de argint specială

Banca Naţională a României va lansa luni, 17 februarie, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Operei Române din Cluj, în valoare nominală de 10 lei.

Aversul monedei aniversare prezintă imaginea clădirii Operei Române din Cluj, inscripţia în arc de cerc „ROMANI”, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul „2019”, iar reversul prezintă imaginea sălii de spectacole a Operei din Cluj, inscripţia în arc de cerc „OPERA ROMANA DIN CLUJ” şi anul înfiinţării acesteia „1919”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 395 de lei.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la înfiinţarea Operei Române din Cluj au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.