CLUJUL VERDE. Boc și Tarcea au pus „osul la treabă” într-o nouă sesiune de plantări în cartierul Între Lacuri. Peste 1000 de arbori au fost plantați în 2020 la Cluj

Primăria Cluj-Napoca continuă acțiunile de plantări în cadrul proiectului Clujul Verde, iar 59 de noi arbori au fost plantați în cartierul Între Lacuri, iar primarul Emil Boc alături de viceprimarul Dan Tarcea au pus și ei umărul la această nouă acțiune.

Copacii sunt de talie mare, 19 arțari și 40 salcâmi, care vara următoare vor fi sursă de umbră și aer curat pentru locuitori.

Acțiunea a început vineri și va dura pana la finalul lunii noiembrie, în funcție de condițiile de vreme.

Clujul investește în dimensiunea verde, nepoluantă, plantările în tot orașul fiind doar unul dintre pașii cheie pe care îi facem.

Până la 100.000 arbori plantați (Obiectiv 2030) poate pare o distanță imposibilă. Dar este posibilă. Unul dintre motive este că acțiunile de plantare au fost și rămân o constantă la Cluj.

Până în acest moment, Primăria Cluj-Napoca prin serviciul Spații verzi a plantat peste 1000 arbori în anul 2020 doar pe aliniamente și în cartiere, fără a include aici proiectele cu fonduri europene din municipiu unde s-au făcut plantări în ultimele sezoane, precum str. Regele Ferdinand, str. Molnar Piuariu sau alte proiecte importante precum Pădurea Clujenilor, noul cimitir, noile parcuri de cartier din Mănăștur, str. Bună Ziua etc.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.