Concert de colinde altfel în Biserica Piaristă, alături de Young Famous Orchestra, cu INTRARE LIBERĂ!

Clujenii vor avea ocazia să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă printr-un concert de colinde altfel, ancorat în acustica unei biserici din secolul 18. Evenimentul va avea loc miercuri, 28 noiembrie, de la ora 19:00, la Biserica Piariștilor din Cluj-Napoca, pe strada Universității nr. 5, iar intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.

O biserică ce face parte din istoria Clujului încă de acum trei secole va răsuna cu colinde românești și străine ce aduc vestea Crăciunului și ne îndeamnă la răgaz și bucurie într-o vreme în care, cuprinși de goana după cadouri, uităm să ne bucurăm de cadourile pentru suflet.

Grupul bisericesc „Sfântul Apostol Andrei” a fost înființat în anul 2003, iar activitatea corului a fost marcată de turnee internaționale susținute la invitația a numeroase instituții: Centrul European University din Budapesta, Universitatea din Alicante, Spania, Institutul Cultural Român Budapesta, Comunidad de Madrid (în cadrul festivalului internațional Villancicos para todor), Institutul Cultural Român Varșovia, Biserica Veche Catolică din Olanda, Parohia Ortodoxă Română din Valdemoro, Spania și Parohia Ortodoxă Română din Budapesta. Cincisprezece ani mai târziu, corul clujean continuă să își desfășoare activitatea corală și misionară în țară, în special în Transilvania. Componența grupului numără opt membri, dintre care patru tenori, doi baritoni și doi bași – Mircea Cerbu, Arhid. Daniel Frumos, Pr. Mihai Pop, Bogdan Gabor, Andrei Leuștean, Ioan Popa Bota, Emilian Urdă – cu părintele Decebal Gorea – dirijor și bariton.

Corul va fi acompaniat de Young Famous Orchestra, orchestră care, în numai trei ani de la înființare, a concertat alături de un număr impresionant de 14 artiști în tot atâtea concepte inedite de concerte simfonice. Ca de fiecare dată, tânăra orchestră se va afla sub îndrumarea dirijorului clujean Vladimir Agachi – unul dintre cei mai tineri și activi dirijori români. Formarea sa muzicală este marcată de perfecționarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii, Daniel Barenboim.

Orchestra este extrem de activă pe scena socială clujeană, începând cu Zilele Clujului și continuând cu concerte neașteptate în tramvai sau centre comerciale, cu orchestre de închiriat sau asocieri neobișnuite. Din 2015 până astăzi, concertele orchestrei au adus în sală aproximativ 14 000 de persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.