Concert memorabil oferit de Al Bano și Romina Power la Cluj. Imnul României, interpretat de un pianist la final – VIDEO

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a răsunat duminică seara, 13 noiembrie, pe ritmuri italienești oferite de veteranii Al Bano și Romina Power, unul dintre cel mai celebru duo italian din muzica internațională, în cadrul unui concert de neuitat și memorabil desfășurat după o pauză de doi ani de zile din cauza pandemiei.

Recitalul a început cu 15 minute întârziere, la ora 20:15 și s-a întins până la ora 23:00, perioadă în care cei doi artiști au cântat atât împreună, cât și separat, iar printre momentele speciale a fost acela în care a urcat pe scenă și fiul cuplului, Yari Marco Carrisi, care a cântat la chitară coveruri celebre, dar și piese personale, alături de o altă artistă, precum și alături de mama sa.

Chiar dacă nu au cântat cu o sală arhiplină așa cum ar merita doi artiști de calibrul lor, numărul spectatorilor fiind de circa 4000, au reușit prin prestația lor să genereze un val de emoție și să aducă magia muzicii italiene în Polivalenta clujeană.

Primul care a urcat pe scenă a fost neobositul Al Bano, care în ciuda vârstei de 79 de ani pe care o are, s-a mișcat în permanență pe scenă, a dialogat cu publicul și a fost un entertainer desăvârșit. Ca un adevărat italiano vero, artistul a venit în fața spectatorilor clujeni îmbrăcat casual, cu blugi, un sacou și nelipsita pălărie, iar după o piesă interpretată solo, a urcat lângă el și partenera sa, Romina Power, îmbrăcată într-o suerbă rochie roșie. Ea a venit în cârje din cauza unor probleme la genunchi și a stat pe un scaun în mijlocul scenei, însă vocea de excepție i-a făcut pe participanți să o aplaude la scenă deschisă.

A urmat o serie de momente cu Al Bano singur pe scenă, care a interpretat piese din repertoriul personal, dar și unele de operă și despre religie, iar artista a avut și ea parte de momentele ei solo, în care a cântat melodii în engleză. Aceasta și-a făcut apariția pe scenă într-o rochie superbă de culoare albă pentru finalul spectacolului.

Cei doi au mai oferit un concert în România, la București, în urmă cu două zile, iar la Cluj-Napoca au ajuns sâmbătă seara. Aceste concerte fac parte din cadrul turneului internațional Live Tour 2021, care a fost amânat doi ani din cauza pandemiei.

Nu au lipsit din repertoriul lor nici clasicele hituri care au marcat tinerețea a generații întregi și încă sunt în vogă și în ziua de azi, cum ar fi „Liberta”, „Nostalgia Canaglia”, „Sempre, sempre”, dar și „Felicita”, cu ultima piesă s-a încheiat spectacolul din BT Arena în aplauzele publicului, care a urmărit finalul în picioare și chiar a dansat pe acordurile impuse de artiștii de pe scenă.

De asemenea, o doamnă din public i-a oferit o mare inimă Rominei Power, iar alți spectatori i-au oferit o serie de buchete de flori în semn de respect și admirație, artista fiind copleșită de emoții.

Finalul serii a fost marcat și de un alt moment special, pianistul a interpretat impetuos la pian Imnul României, în fața unui public care a cântat versurile odată cu el, după care fiecare membru al trupei a avut momentul său pe scenă.

Celebrul cuplu italian s-a lansat în 1975 cu albumul Dialogo, iar 47 de ani mai târziu se mândresc cu un material discografic impresionat, cu peste 20 de albume lansate și 150 de milioane de copii vândute. 

Cei doi s-au despărțit oficial în 1994, după dispariția fără urmă a fiicei lor, Ylenia Carrisi. S-au reunit din nou în plan personal în 2018, iar în 2013 pe plan artistic pentru concertele de la Moscova susținute cu ocazia aniversării de 70 de ani a lui Al Bano. 

VIDEO – Felicita

Sempre, sempre

Liberta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.