Concertul de colinde vechi „Îmbucură-te, om bun!”, la Auditorium Maximum

Direcţia Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai vă invită la concertul de colinde „Îmbucură-te, om bun!”, în data de 19 decembrie 2017, de la ora 19.00, în sala Auditorium Maximum (str. Em de Martonne, nr. 1) să descoperiți colinde vechi interpretate de studenţi ai UBB.

Prin acest eveniment, studenţii şi absolvenţii Universităţii Babeş-Bolyai, din cadrul organizaţiilor studenţeşti Liga Studenților din Cluj, ASCOR Cluj-Napoca, Ansamblul Folcloric Studenţesc Mugurelul al UBB și Asociaţia Zestrea, scot la lumină din lada de zestre a ţăranului român obiceiuri şi tradiţii de iarnă din satul transilvănean de odinioară. Obiceiul de colindat (de la pregătirile din şezători şi până la colindatul propriu-zis din seara de Ajun), tradiţiile şi urările de Anul Nou vor fi reiterate pe scenă.

În încheierea evenimentului, publicul este invitat în foaierul sălii Auditorium Maximum să admiraţi expoziţia de costume şi obiecte tradiţionale a studentului UBB Sebastian Paic (Asociaţia Zestrea), care conţine piese de colecţie, de o vechime considerabilă.

Intrarea este liberă!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.