Condamnare definitivă în dosarul „Jaf la BT”. Hosu și Baciu au primit câte 3 ani de închisoare cu executare!

Cei doi tineri acuzați de comiterea jafului la o sucursală a Băncii Transilvania din Cluj, în februarie 2009, Bogdan Baciu și Andrei Hosu, au fost condamnați, miercuri, la câte trei ani de închisoare cu executare.

bogdan baciu si andrei hosu

Instanța supremă a redus din pedeapsa aplicată de Curtea de Apel Cluj, de 10 ani de închisoare.

Cei doi s-au predat, miercuri seară, la sediul Poliției Județene Cluj, urmând să fie trimiși la Penitenciarul Gherla.

Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu au fost judecaţi pentru tâlhărie, după ce ar fi intrat în filiala Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, de unde au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro, lovind paznicul cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus condamnarea lui Bogdan Baciu şi a lui Dan Andrei Hosu la câte trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de doi ani.

Magistraţii au mai decis ca din pedeapsa de trei ani să fie scăzută perioada în care cei doi tineri au fost reţinuţi şi arestaţi, respectiv 19 ianuarie 2010 – 5 mai 2011.

Cei doi au fost obligaţi să plătească 246.650 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale în favoarea asiguratorului băncii.

Decizia instanței este definitivă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.