Conferință de parenting „Nu suntem părinți perfecți”, pe 15 mai, la Casa de Cultură a Studenților

Conferința „Nu suntem părinți perfecți”, un eveniment gândit de Mirela Retegan, adună pe aceeași scenă părinți celebri, persoane publice și psihologi cu umor și preocupați de sănătatea emoțională: alături de Mirela vin Bogdan Bob Rădulescu, Raluca Anton, Gaspar Gyorgy, Narcisa Suciu și Codin Maticiuc.

„Am plecat de la ideea de a-i relaxa puțin pe părinții români, care trăiesc cu o anxietate foarte mare de a citi tot ce se scrie despre parenting, de a participa la toate cursurile posibile, de a asculta toate sfaturile, sunt cu căștile în urechi pe toate podcasturile. Sunt preocupați să înmagazineze toate informațiile posibile pentru că își doresc să fie părinți perfecți.

Ne vedem de Ziua Internațională a Familiei, să ne relaxăm și să găsim cele mai bune ancore în a ne aminti, în fiecare zi, că a fi părinte e, în primul rând, o mare bucurie!”, spune Mirela Retegan, creatoarea fenomenului Gașca Zurli.

BUCURII ZILNICE PENTRU COPIII DIN ONCOPEDIATRII

„Nu suntem părinți perfecți” este o altfel de conferință. Se adresează părinților care vor sa crească copii sănătoși și fericiți. Se adresează acelor părinți care înțeleg că binele copilului nostru are legătură și cu binele celorlalți copii, care trec prin situații mai puțin fericite. 

Conferința este un eveniment caritabil, parte a campaniei “Mesaje de Iubire pentru Copiii cu Branule”, ediția a III-a, inițiată de Mirela Retegan și organizată de Fundația Zurli. Fondurile strânse în urma conferinței vor merge către organizarea unui program prin care copiii din secțiile de oncopediatrie vor avea parte de câte o bucurie zilnic.

„În fiecare zi, ei vor avea parte de o surpriză pregătită de noi, ca să aibă astfel un motiv să aștepte cu nerăbdare ziua de mâine și să se gândească: “Oare mâine ce mesaje de iubire primim? Astăzi cine vine la noi?”. Într-o zi o să vină un clovn, într-o zi un magician, într-o altă zi un actor care le citește o poveste, în alte zile creăm happening-uri sau le trimitem cadouri. 

Noi facem asta de câteva ori pe an, dar ce am înțeles eu de foarte mult timp: cancerul se trăiește în fiecare zi în secțiile de oncopediatrie, nu doar de Paște, de Crăciun, de 8 martie și de 1 Iunie. Împreună facem Roata Binelui să se învârtă„, îndeamnă Mirela Retegan.

REZERVĂ-ȚI LOCUL AICI !

PĂRINȚEALĂ MODERNĂ CU PSIHOLOGI ȘI ARTIȘTI

În cadrul conferinței ”Nu suntem părinți perfecți”, poveștile Mirelei vor fi completate de cele ale îndrăgitului actor Bogdan Bob Rădulescu, pentru care umorul este la el acasă… chiar și acasă.

„Cuvântul ”parenting” e nou pentru mine, la fel cum e pentru orice om normal din generația noastră, pentru că toți suntem copii care au crescut fără parenting modern, dar am crescut cu parentingul vremurilor respective, care era modern pentru vremea respectivă, dar nu își zicea așa. În fiecare zi trebuie să aleg: să fac cum făcea mama cu tata sau să fac cum se face acum? Sigur că nu poți să faci cum făceau ai noștri, deși, iertați-mă, nu vreau să par deloc arogant, ci doar mândru: ai noștri au făcut o treabă atât de bună încât mă uit la mine și-s okay. Și atunci e foarte nasol: cum fac?”, se întreabă Bob Rădulescu.

La această întrebare și la multe altele vor încerca să dea răspuns doi psihologi reputați, Raluca Anton și Gáspár György, care vor (de)monta mituri și vor vorbi sincer despre experiențele lor.

„Unul dintre lucrurile pe care le aud cel mai frecvent de la părinți este că “îmi doresc să fac tot ce-mi stă în putință pentru a avea copii fericiți și de succes” și mi se pare că este una dintre cele mai mari minciuni pe care ni le spunem ca părinți. Apoi un alt mit este acesta al sacrificiului suprem, pe care îl vedem în ultima perioadă în special la mame, care își dedică tot timpul copiilor lor, lăsând la o parte poate relația de cuplu, poate viața profesională„, explică Raluca Anton.

„Eu sunt ferm convins că în fiecare moment al vieții noastre, în fiecare secundă putem face schimbări cu o singură condiție: să NU dorim să fim perfecți. Să ne dăm voie să fim minunat de imperfecți pentru că de asta au nevoie copiii noștri. Au nevoie să-și vadă părinții în toată frumusețea lor: când greșesc, asumându-și vulnerabilitatea, încercând să lupte pentru visurile lor. Acestea sunt modelele pentru care copiii vor fi recunoscători, dacă vor vedea în părinții lor astfel de modele”, subliniază Gáspár György.

Participarea la conferința „Nu suntem părinți perfecți” se face în baza unei donații în valoare de 150 de lei, pe site-ul www.entertix.ro, iar fondurile strânse în urma conferinței vor merge către organizarea unui program special al Fundației Zurli, prin care copiii din secțiile de oncopediatrie vor avea parte de câte o bucurie în fiecare zi.

AFLA CUM ÎȚI REZERVI LOCUL DE AICI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.