Controlul daunatorilor si contractul DDD

In romania legislatia impune operatorilor economici (indiferent de activitatea prestata) sa-si execute periodic tratamentele de preventie si combatere a daunatorilor. Afla in cele ce urmeaza cum te poti alinia legislatiei in vigoare si ce trebuie sa stii despre activitatile de dezinsectie care sunt obligatorii.

EXTERMINAREA GANDACILOR

Dezinsectia gandacilor in acord cu legislatia din Romania.

PestControl-Bucuresti ofera serviciul de dezinsectie impotriva gandacilor, ca parte a masurilor de dezinsectie a diferitelor tipuri de locatii si activitati clasificate de ORDINUL MS. NR 536 / 1997 – prevede efectuarea interventiilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare, ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni (dezinsectie + dezinfectie), si la 6 luni serviciul de deratizare. Pulverizarea se poate face o singura data sau in baza unui plan care are la baza un contract DDD, si in conformitate cu cerintele LEGEA NR. 98/1994 – stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sanatate publica.

Pentru teritoriul orasului Bucuresti si regiunea Ilfov serviciul se poate efectua conform preturilor indicate pe site, iar pentru restul tarii este negociabil dupa precizarea problemei, a zonelor de tratament si a regiunii.

Ce trebuie sa stim despre gandaci si distributia lor?

Peste 4.000 de specii de gandaci sunt cunoscute in lume. Le plac locurile calde, umede si intunecate. Ciclul lor de viata trece prin trei faze: oua, larve si insecte adulte. Sunt cele mai frecvente noaptea, rezista la temperaturi foarte scazute si infometarea prelungita. Ele poarta un numar mare de microorganisme patogene (stafilococi, salmonele etc.), provoaca infectii intestinale (febra tifoida, dizenterie etc.), iar invelisul lor provoaca alergii si astm.

In Romania, cele mai comune specii de gandaci sunt maro si negru, denumiti de multe ori in termeni populari gandaci de bucatarie, iar gandacii americani si cu antena lunga sunt mai putin intalniti.

Gandacul maro (cunoscut si ca german): Reprezentantii sai sunt mici insecte maro care traiesc si se reproduc in casele oamenilor. Habitatul lor principal este bucataria, unde se ascund in dulapuri, sub chiuveta si in sifon, in aparatele electrice, in baie si in jurul coloanelor instalatiei sanitare. Pentru combaterea lor, momelile alimentare otravitoare sunt plasate sub forma de gel in aparate electrice si dulapuri. Camerele si terasele sunt tratate intr-o solutie de insecticid concentrat care extermina gandacii cand intra in contact cu acesta.

Gandacul negru (cunoscut si sub numele de oriental) : Sunt relativ mai mari decat maro si locuiesc mai ales in subsoluri, poduri si canalizari, iar de acolo se muta in cele mai apropiate locuinte. Adesea se deplaseaza in sus pe scari, pereti exteriori, coloane verticale ale sistemului sanitar. Au rezistenta ridicata la temperaturi sub zero. Pentru a-i distruge, casa trebuie pulverizata cu substante insecticide.


Gandacul american. Pe langa spatiile interioare, poate fi gasit in aer liber si in canalizarea orasului, de unde patrund in interior. Ei mananca tot felul de alimente si resturi, dar evita alimentele fermentate. Momelile alimentare sunt folosite pentru a-i distruge in combinatie cu pulverizarea cu insecticide.

Gandac cu antena lunga. Aceasta este o insecta maronie de aproximativ 10-14 mm lungime, care prefera hartia si lemnul. Locuieste in principal in mobilier, biblioteci si arhive, unde este cald si uscat. Este tratat ca gandacul maro.

In ultimii ani, au existat cazuri izolate de specii mai exotice, precum gandacii de Nil si gandacii albi.

Ce pregatire a incaperii trebuie facuta inainte de a pulveriza impotriva gandacilor?

Eliberati dulapul de sub chiuveta, blaturile de bucatarie si spatiul de sub dulapurile suspendate. In dulapurile in sine va fi pulverizat numai in jurul balamalelor si in colturile acestora.

Mobilierul neincorporat trebuie mutat la cel putin 1 cm de pereti, daca este posibil.

Toate aparatele electrice, ustensilele si tacamurile de gatit, produsele alimentare, alimentele deschise si condimentele trebuie mutate.

Oferiti acces la deschiderile coloanelor verticale in incaperile umede.

Ce este serviciul de dezinsectie a gandacilor?

Toate incaperile din locatiile infestate sunt tratate, cu cea mai mare atentie acordata dulapurilor de sub chiuveta bucatariei, blaturilor, incaperilor umede, la intrarea in canal si in jurul colturilor instalatiei sanitare si termice, precum si colturilor camerelor si intre aparatele electrice si mobilier/pereti.

Cum ajungi la expertii in DDD:

Dezinsectie, Deratizare si Dezinfectie SRL ( Servicii de deratizare ) Adresă: Strada Vigoniei 6, București 040341 – Telefon: 0765 444 422

Iata si o harta:

One thought on “Controlul daunatorilor si contractul DDD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.