COȘMAR în noaptea de Revelion! Un incendiu a distrus o casă din Cluj-Napoca

Dramă pentru o familie în noaptea de Revelion, după ce casa în care locuiau a fost distrusă de un incendiu în noaptea dintre ani.

Astfel, în jurul orei 3.10, două autospeciale de la ISU Cluj și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Cluj au fost alertate ca urmare a unui incendiu care cuprinsese o casă de locuit de pe strada Valea Seacă din municipiul Cluj-Napoca.

În momentul sosirii pompierilor la locul incendiului, arderea se manifesta generalizat la întreg acoperișul casei și într-una dintre camerele acesteia. În alte două încăperi focul se manifesta cu intensitate diferită,  tavanul fiind cuprins în întregime, și erau complet inundate cu fum.

Având în vedere agitația familiei autoevacuate și faptul că a fost transmis inițial în apelul de urgență faptul că a rămas un copil înăuntrul casei, pompierii au pătruns înăuntrul camerelor cuprinse de flăcări pentru a căuta dacă au rămas, într-adevăr, persoane surprinse înăuntru. Din fericire, nu rămaseră persoane înăuntru, ci doar a fost o informație neclară transmisă de familia, de cinci membri, care a reușit să se autoevacuaeze până la sosirea pompierilor.

Focarele au fost stinse în cca 20 de minute după sosirea pompierilor la fața locului, fiind evitată extinderea flăcărilor la o altă casă situată la o distanță de cca 4 m față prima casă.

Imobilul, cu o suprafață de cca 70mp, a fost distrus în mare parte de flăcări, având în vedere că în podul acestuia a fost depozitată o cantitate mare de materiale combustibile și care ardeau generalizat în momentul sosirii pompierilor la fața locului.

Un echipaj de jandarmi a fost dislocat la locul incendiului, pentru a asigura siguranța salvatorilor și a persoanelor care se adunaseră în apropierea zonei respective.

Din cercetările preliminare se pare că incendiul a pornit de la jarul aprins căzut din sobă și neglijența familiei în manipularea acestuia. Echipajul SAJ a consultat o persoană pentru o rană ușoară, suferită după finalizarea intervenției, însă nu a fost transportată la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.