COVID-19 amână Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru 2021

După Campionatul European de Fotbal 2020, au fost amânate și Jocurile Olimpice 2020 care urmau să se desfașoare la Tokyo în iulie august.

E pentru prima oară în istorie când o ediție a Jocurilor Olimpice nu poate să se deruleze la data stabilită inițial din cauza unei pandemii. Până acum, doar cele două Războaie Mondiale au anulat desfășurarea Jocurilor Olimpice de vară, în 1916, 1940 și 1944.

Comitetul Olimpic Internațional a emis un comunicat prin care anunță că s-a ajuns la un acord pentru reprogramarea competiției, dar nu mai târziu de vara lui 2021. Numele se va păstra, Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Shinzo Abe a spus că amânarea era inevitabilă și că nu s-ar fi putut concura în cele mai bune condiții, din cauza pandemiei de Coronavirus. 

„Am propus amânarea pentru un an, iar Thomas Bach a răspuns și a fost de acord 100%”, Shinzo Abe

Japonia a înregistrat până în acest moment 1.140 de cazuri de coronavirus. Dintre cei depistați cu COVID-19, 42 au murit.

Comunicat CIO 

„Președintele Thomas Bach și primul ministru Shinzo Abe și-au exprimat îngrijorarea legată de pandemia de COVID-19. Având în vedere circumstanțele și informațiile de la Organizația Mondială a Sănătății, primul ministru al Japoniei și șeful Comitetului Olimpic Internațional au ajuns la concluzia că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie reprogramate după 2020, dar nu mai târziu de vara lui 2021, pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați. Flacăra Olimpică va rămâne în Japonia. Jocurile Olimpice trebuie să reprezinte o speranță pentru toți în aceste momente” – comunicat CIO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.