COVID-19 suspendă sesiunile plenare de patru zile ale Parlamentului European până în septembrie

Pandemia de coronavirus a forțat co-legislativul european să își amâne sesiunile plenare de patru zile cel puțin până în luna septembrie, potrivit AGERPRES.

În contextul pandemiei de COVID-19, Parlamentul European se vede forțat să amâne sesiunile plenare de patru zile. Totuși, co-legislativul european va organiza minisesiuni plenare cu o durată redusă pe 13-14 mai, 17-18 iunie şi 8-9 iulie, care se vor desfășura la Bruxelles.

Pentru a permit participarea parlamentarilor europeni la sesiune plenară, în 26 martie va fi folosit un nou sistem care va permite votul prin e-mail. În sesiunea de joi urmează să se adopte mai multe măsuri necesare în actuala criză cauzată de epidemia COVID-19, anunță Agerpres.

Conform estimărilor Parlamentului European, aproximativ 100 de eurodeputați se află la Bruxelles, dar niciunul nu va participa la sesiunea plenară extraordinară de joi, care a fi condusă de preşedintele PE, David Sassoli, care şi-a încheiat perioada de izolare autoimpusă după o deplasare în Italia.

Conform tratatelor UE, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde trebuie să se desfăşoare 12 sesiuni plenare pe an, cu o durată de câte patru zile. În restul timpului, eurodeputaţii lucrează la Bruxelles, unde sunt organizate minisesiuni plenare şi se reunesc comisiile specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.