Crimeea: Un militar ucrainean a fost ucis în timpul unui atac la o bază din Simferopol

crimeea soldati
Foto: (c) Wei Dafang / XINHUA FLUX

Un militar ucrainean a fost ucis marți într-un atac împotriva unității sale militare din principalul oraș din Crimeea, Simferopol, ocupat de trupele rusești, a anunțat un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării din Crimeea, informează AFP și Reuters.

„În timpul atacului asupra unei unități militare din Simferopol, un militar ucrainean a murit după ce a fost împușcat în gât. Un alt militar a fost rănit”, a afirmat purtătorul de cuvânt Vladislav Seleznev.

Militarul ucis păzea această unitate unde își aveau sediul serviciile foto ale centrului militar de topografie și navigație, a precizat Seleznev.

Documentele tuturor militarilor care se aflau în unitate au fost confiscate. ‘Li s-a spus că sunt arestați’, a afirmat purtătorul de cuvânt, fără a putea preciza numărul lor.

Vladislav Seleznev a afirmat că deocamdată nu este clar cine a comis atacul, însă i-a descris pe atacatori ca fiind ‘forțe necunoscute, foarte bine înarmate și având fețele acoperite’.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a afirmat că în urma atacului armat de marți conflictul cu Rusia din Crimeea ‘a trecut de la faza politică la o fază militară’ și a acuzat Rusia de comiterea unei ‘crime de război’ prin împușcarea unui militar ucrainean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.