Criminalitatea duce Clujul pe locul 30 la nivel naţional!

Judeţul Cluj se situează pe locul 30 la nivel naţional ca volum al criminalităţii sesizate, ceea ce reprezintă un număr foarte mic de fapte penale comise raportat la numărul populaţiei, comparativ cu celelalte judeţe ale ţării.

La nivelul posturilor de poliţie din structura Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin, pe parcursul primelor 8 luni s-a înregistrat o creştere în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor sesizate de cetăţeni, având în vedere faptul că în acest an au fost sesizate un număr mai mic de infracţiuni comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Rata criminalităţii la nivelul posturilor de poliţie comunale se situează între 0,004 (Mărgău), 0,015 (Călăţele) şi 0,023 (Beliş) şi reprezintă numărul infracţiunilor sesizate raportate la numărul de locuitori ai comunei.

Infracţiunile contra vieţii şi integrităţii corporale (32) sesizate au scăzut cu 40,74%, constatându-se că 87,50% dintre acestea sunt loviri sau alte violenţe (28) care, de asemenea, au scăzut cu 22,22%.

Infracţiunile contra patrimoniului (131) sesizate au scăzut în primele 8 luni ale acestui an cu 11,54%, constatându-se că 77,86% dintre acestea sunt infracţiuni de furt(102).

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Cluj se află în instrumentare un număr de 12 dosare penale care au ca obiect verificarea unor cantităţi semnificative de material lemnos procurat ilicit şi introdus în circuitul economic, sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de natură economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.