Centrul oraşului în miniatură, expus în Piaţa Muzeului!

Obiectivul proiectului „Macheta Dorințelor” este atragerea atenţiei asupra posibilităţii cetăţenilor de a influenţa deciziile publice. Clujenii sunt aşteptaţi în Piaţa Muzeului între 5-8 octombrie 2012 pentru a-şi exprima opiniile prin intermediul celor două instrumente propuse de PlusMinus.

Macheta Clujului va fi un instrument de lucru cu dorintele cetăţenilor pe termen lung. Prima zonă realizată în miniatura este centrul istoric al oraşului, iar în viitor se doreşte realizarea întregului oraş şi organizarea unei serii de evenimente pe această temă.

Pe lângă machetă, organizatorii evenimentului vor pune la dispoziție un joc interactiv legat de zona Cetăţuii, iar clujenii vor putea marca cu ajutorul unor jetoane activităţi posibile în zona respectivă.

În paralel, sus, pe Cetăţuie, filiala locală a Ordinului Arhitecţilor organizează diverse activităţi care vor fi transmise pe un ecran în Piaţa Muzeului, alături de macheta şi jocul propus de PlusMinus.

Scopul asociaţiei PlusMinus este crearea la nivel naţional a unei reţele de initiaţive în domeniul arhitecturii şi urbanismului şi crearea unor platforme locale de informare, expunere şi dezbatere pe tema dezvoltării urbane în România. Proiectul de faţă ar fi un pas decisiv în sensul acţiunii, o primă propunere concretă de instrument posibil de integrat în politicile urbane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.