Criza gunoaielor la Cluj a fost rezolvată temporar! De vineri va fi funcțională noua rampă temporară de la Pata Rât

Noul Centru temporar de Depozitare a gunoaielor va fi funcțional începând de vineri, 16 octombrie, tot în zona Pata Rât, aproape de vechea rampă de gunoi. Astfel, gunoaiele nu vor mai fi transportate la Oradea, iar prețurile vor scădea.

pata rat rampa de gunoi

„Problema depozitării gunoaielor a fost rezolvată pentru doi ani, existând posibilitatea extinderii pentru alţi doi ani”, a declarat Emil Boc, care a anunţat că preţurile pentru persoanele fizice şi juridice urmează să scadă „substanţial”.

Astfel, persoanele fizice din Cluj-Napoca vor plăti din 16 octombrie 6,79 de lei în loc de 8,38 de lei, iar persoanele juridice vor plăti 43,10 lei pe metrul cub în loc de 70,34 de lei.

Pentru depozitarea deşeurilor voluminoase taxa va fi de 25 de lei, faţă de 84 de lei. Preţurile urmează să scadă şi pentru depozitarea deşeurilor provenite din activităţi de construcţii.

Rampa de gunoi a fost construită de Primărie împreună cu RADP şi este o soluţie temporară până când Consiliul Judeţean va termina Centrul de Management Integrat al Deşeurilor (CMID).

Pentru că acesta nu a fost gata până în momentul în care autorităţile au fost obligate să închidă groapa de gunoi de la Pata Rât, gunoaiele clujenilor au fost duse la Oradea, iar preţurile plătite pentru serviciile de salubritate au crescut.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.