Primul album clujean de jazz ambiental, lansat sâmbătă în ediție limitată

cristian ciceu coperta album 2Unul dintre cei mai talentați chitariști de jazz își lansează primul album solo sâmbătă, 17 octombrie, la ora 18:00, pe Bulevardul Eroilor, lângă statuia Lupei Capitoline.

Iubitorii jazz-ului contemporan sunt așteptați sâmbătă la întâlnirea cu Cristian Ciceu, unul dintre cei mai talentați chitariști afirmați în ultimii ani la Cluj. Doritorii vor putea cumpăra albumul, care se lansează pe CD într-o ediție limitată, în cadrul unei audiții urmate de o sesiune de autografe.

Cunoscut pentru excursurile sale în domeniul muzicilor improvizate spontan și pentru colaborări cu muzicieni ca Emil Gherasim (Fluidian, Psycho Symphony) și Csergo Dominic (Urma, Jazzybirds), Cristian Ciceu este membru fondator Junetrip, cu care are la activ un CD (Aimna, 2013 Soft Records). Primul său material exclusiv solo se numește Soft Engine, adună idei muzicale înregistrate în perioada mai 2014 – septembrie 2015 și este disponibil într-o ediție limitată de 100 de exemplare, dar și la streaming liber pe platforma Bandcamp.

Concertele sale propun o interacţiune între chitara electrică şi o serie de obiecte banale din spaţiul cotidian (cleme de rufe, bucăți de lemn, fâşii de hârtie), totul trecut prin filtrul efectelor electronice. Structurile sonore astfel rezultate sunt în mare parte improvizate, cu un accent pus pe texturi cinematice ce propun o lectură minimalistă a jazz-ului contemporan.

Înființată la începutul anului 2015, Jazz Factory este o platformă care își propune promovarea unor proiecte relevante din zona jazz-ului contemporan și crearea unei comunități clujene de iubitori ai acestui gen muzical. Membrii platformei se întâlnesc săptămânal pentru audiții și vizionări muzicale. Primul eveniment organizat de Jazz Factory a fost concertul Sanem Kalfa & George Dumitriu, care a avut loc în vara acestui an și a beneficiat de participarea excepțională a lui Dean Bowman și Claudiu Purcărin. Pentru mai multe detalii despre cu activitatea Jazz Factory, puteți accesa pagina de Faceebook a platformei.

Acest eveniment face parte din seria de manifestări organizate cu prilejul desfășurării unei noi ediții Urbannect Oraşul ACASĂ – În Cartiere 2.4 – Bulevardul Eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.