CRONICĂ: „Feroviarii” clujeni câştigă biletul dus spre play off-ul ligii. Slovan Liberec – CFR Cluj 1-2

credit foto: citynews.ro

CFR Cluj a disputat aseară la Liberec manşa secundă a partidei ce contează pentru calificarea în play off-ul ligii campionilor, ultima oprire înaintea staţiei grupelor celei mai titrate competiţii inter-cluburi. În tur, pe arena Dr. Constantin Rădulescu, a fost 1-0 pentru campioana României, gol reuşit atunci de acelaşi Kapetanos. Returul în schimb a fost ceva mai deschis şi mai antrenant din punct de vedere al calităţii fotbalului, cu un joc rapid şi pe contre. S-a încheiat cum nu se poate mai  bine pentru formaţia vişinie, cu o victorie, scor 1-2 (1-3, la general), iar astfel „feroviarii” clujeni câştigă biletul cu destinaţia play off-ul Champions League.

Echipele de start

SLOVAN: Bicik – Liulka, Kelic, Karisic, Fleisman – Vacha, Bosancic, Janu, Breznanik – Sural, Blazek
Rezerve: Hauzr, Butenin, Nezmar, Toth, Hadascok, Morozenko, Delarge

Antrenor: Jaroslav Silhavy

CFR: Felgueiras – Pinto, Cadu, Rada, Camora – Vass, Sare, Edimar – Sougou, Kapetanos, Bastos
Rezerve: Stăncioiu, Mureşan, Sepsi, Valente, Nicoară, Ronny, Nuno Diogo

Antrenor: Ioan Andone

Arbitru: Serge Gumienny (Belgia). Asistenţi: Frank Bleyen şi Kristof Meers (amândoi din Belgia)

Proverbialul Kapetanos şi îngerul păzitor Felgueiras

Calificarea aceasta în play off se datorează eficacităţii în faţa porţii a grecului responsabil cu golurile decisive la CFR şi reflexele portughezului Mario Felgueiras. Primul portar al CFR-ului care oferă siguranţă şi nu le dă palpitaţii şi emoţii suporterilor în meciurile cu miză mare. S-a găsit în sfârşit veriga lipsă din mecanismul campioanei – portarul. Calificarea aceasta îi aparţine în proporţie de 60%, a reţinut sigur pe sine fiecare minge care ateriza în careul său şi a salvat câteva goluri ca şi făcute pentru Slovan.

La fel ca-n partida tur, golul grecului a venit tot printr-o lovitură de cap perfect executată, venită în urma unei centrări marca Sougou (’45+1). Emoţiile pentru calificare au apărut din nou în minutul 58, când Felgueiras a fost învins de Sural, care a înscris din 6-7 metri. 1-1 şi gazdele speră la o eventuală calificare, dar defensiva lui Andone funcţionează bine, închide bine culoarele spre poartă, iar Liberec începe să intre în criză de timp. Nu găsesc soluţii şi încep atacurile disperate, mingile plouate în careul oaspeţilor, dar portughezul e la post de fiecare dată şi reţine.

De la margine se arată 4 minute de prelungire. 4 minute de agonie pentru suflarea alb-vişinie. În ultimul minut din cele patru, Sougou învârte şi mai mult cuţitul în rana cehilor şi aduce victoria CFR-ului, după o centrare excelentă a lui Nicoară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.