CRONICĂ: Înfrângere dramatică pentru „U” Jolidon, 19-20 cu Podravka!

„U” Jolidon nu a reuşit să obţină primele puncte în Liga Campionilor în urma confruntării cu formaţia croată Podravka Vegeta Koprivnica, în cadrul celei de-a 3-a etape a Grupei B. Handbalistele clujene au pierdut din nou la un punct diferenţă, scor 19-20, la capătul unui final de meci dramatic.

Elevele lui Gheorghe Covaciu au avut o primă repriză foarte slabă, la finalul căreia au fost conduse cu scorul de 10-6 de campioana Croaţiei. Senocico & Co. şi-au creat mai multe situaţii clare de gol, dar au şi ratat la fel de multe, nereuşind să spargă barajul defensiv făcut de croate pe semicerc.

În repriza secundă clujencele s-au trezit, iar până la finalul ei s-au apropiat la un punct şi chiar au egalat la 17-17 cu patru minute înainte de final, dar din păcate nu au reuşit să profite de superioritate şi au fost conduse din nou pe tabelă.

Pentru „U” Jolidon a înscris Cartaş (5), Tivadar (3), Chintoan (3), Senocico (2), Dincă (2), Paraschiv (2) şi Vădineanu (2). Clujencele au avut şapte lovituri de la 7 metri, Tivadar şi Cartaş au avut trei lovituri din care au înscris de două ori, iar Senocico a ratat o lovitură de la 7 metri în finalul reprizei secunde care ar fi putut fi decisivă pentru soarta meciului.

Marcatoarele Podravka: Damnjanovici (6), Gace (5), Covici (3), Milanovici (2), Horvat (2), Tatari (1), Pongrac (1)

Ca-ntotdeauna, publicul din Sala Sporturilor „Horia Demian” a fost din nou la înălţime şi le-a împins de la spate pe fete în repriza a doua, peste 2000 de spectatori le-au încurajat pe handbalistele noastre.

Probleme cu suprafaţa de joc

De-a lungul întregii partide, jucătoarele ambelor formaţii au avut de suferit din cauza suprafeţei de joc alunecoasă, câteva dintre ele scăpând de o accidentare urâtă. Arbitrii chiar au oprit de câteva ori partida pentru a se consulta cu observatorul de joc. Organizatorii au găsit însă o soluţie incredibilă la pauză cu privire la această problemă: suprafaţa de joc a fost ştearsă cu cârpe îmbibate cu suc de cola, iar handbalistele clujene au dat şi ele o mâna de ajutor.

Soluţia găsită a fost una câştigătoare, în repriza secundă jucătoarele nu au mai avut probleme prea mari cu echilibrul.

Condiţii groaznice pentru presă

Problema suprafeţei de joc a fost una, dar nici condiţiile pentru presă nu au fost dintre cele mai bune. Clubul a eliberat invitaţii şi în sectorul rezervat presei, iar reprezentanţii mass-media au fost nevoiţi să-şi facă meseria de pe treptele sălii sau pe unde mai găseau un loc liber.

„Cînd eşti unu la unu nimeni şi nimic nu te salvează. E frustrant cum am pierdut azi pentru că am avut meciul în mînă. Sînt dezamăgit de mine, de echipa mea, de jucătoare”, a declarat Gheorghe Covaciu, antrenor „U” Jolidon.

„Nu ne încălzeşte cu nimic că e a doua înfrîngere la un singur gol. Mare păcat pentru acest public minunat! Jucătoarele de la Podravka nu au fost mai bune ca noi”, a declarat Mihaela Tivadar, jucătoare „U” Jolidon.

CLASAMENT

1. Gyor 2 2 0 0 54-44 4p
2. Podravka 3 2 0 1 64-65 4p
3. Krim Ljubljana 2 1 0 1 50-52 2p
4. Jolidon Cluj 3 0 0 3 71-78 0p

Programul formaţiei clujene în continuare: Podravka Koprivnica – „U” Jolidon Cluvj (4 noiembrie), „U” Jolidon Cluj – Krim Ljubljana (11 noiembrie) şi Gyor ETO – „U” Jolidon Cluj (17 noiembrie).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.