CS „U” Cluj si-a prezentat noile achizitii de la baschet masculin

CS Universitatea Cluj i-a prezentat, joi, in cadrul unei conferinte de presa la sediul clubului, pe cei trei baschetbalisti achizitionati recent.

La conferinta de presa au fost prezenti, alaturi de cei trei jucatori, managerul sectiei de baschet masculin, Claudiu Trîncă, dar si antrenorul echipei, Carmin Popa.

prezentare 3 jucatori baschet masculin CSU Cluj 15 ian 2015

„Vladimir a jucat ultima dată în Estonia. În ultimele trei luni a fost la o şcoală din Barcelona, unde se antrenează jucătorii fără angajamente. L-am adus pentru a acoperi poziţia 5, un post deficitar pentru noi. Mays a evoluat ultima oară în Ucraina, în Liga a II-a. A fost MVP-ul turneului de promovare. A reuşit accederea în prima ligă, dar din cauza problemelor care sunt în Ucraina, formaţia sa nu a mai continuat. A demonstrat deja în meciul de la Oradea că este un jucător de valoare. Sperăm să ne ajute cât mai mult în acest campionat şi, de ce nu, şi la anul. Buster are dublă cetăţenie, americană şi australiană. Vine din campionatul Australiei şi este un jucător de poziţia 3, o poziţie pe care sigur el va aduce un plus de valoare. Sperăm ca prin aceste trei transferuri să facem o structură de echipă care să evolueze cât mai bine atât anul acesta, cât şi anul viitor”, a declarat managerul echipei, citat de u-cluj.ro.

„În această perioadă am încercat să aducem oameni care să crească valoarea echipei. Era nevoie de jucători care să dea încredere formaţiei noastre. L-am dorit foarte mult pe Mays pentru că este un jucător talentat. În ceea ce îl priveste pe Buster, suntem siguri că experienţa lui ne va ajuta, iar Vladimir este un jucător tânăr, are doar 23 de ani, dar cu calităţi extraordinare. Eu am mare încredere în aceşti jucători şi mi-aş dori ca şi lumea să fie alături de noi. Chiar dacă nu sunt bani… să ştiţi că la ‘U’ Cluj se pune foarte mult suflet”, a precizat si antrenorul Carmin Popa.

Bielorusul Vladzimir Krysevich a evoluat deja in meciul cu CSM Oradea, autor a 8 puncte: „Vreau să joc cât mai bine în acest retur şi să îmi ajut echipa să rămână în prima ligă. Am jucat deja în meciul de la Oradea şi am simţit tăria acestui campionat. Cu siguranţă este cel mai puternic campionat în care am jucat vreodată”, a punctat Krysevich.

Cei doi americani, Mays Deandre si Perkins Buster, au recunoscut ca au fost sfatuiti sa aleaga Liga Nationala din Romania de Kyndall Dykes (BC Mures) si Darius Hargrove („U” Banca Transilvania Cluj)

„Îmi doresc foarte mult să ajut echipa să rămână în prima ligă. Sper să reuşesc să îi coordonez foarte bine pe colegii mei. Joc pe un post în care practic trebuie să fiu antrenorul din teren. Campionatul României este unul puternic, dar eu o să încerc să mă impun. Înainte să vin aici am vorbit cu Kyndall Dykes, iar el mi-a spus doar lucruri bune despre oraş şi despre campionat. Am luat foarte uşor decizia de a veni aici. Ştiu că lumea are mari aşteptări de la mine, ceea ce e de înţeles, sincer nu aş fi aici dacă nu aş crede că ne putem salva de la retrogradare”, a precizat Deandre, baschetbalist care joaca pe pozitia 1.

„Obiectivul meu principal e ca echipa noastră să câştige. Vreau să creştem meci de meci. Sunt prieten foarte bun cu Darius Hargrove, am vorbit cu el şi mi-a spus multe lucruri pozitive despre Cluj. Vreau să rămân aici cât mai mult şi să joc cât mai bine”, a declarat si Buster.

Noile achizitii ale Universitatii Cluj pot fi vazute „la treaba” sambata, 17 ianuarie, in Sala Sporturilor „Horia Demian”, de la ora 19:00, in meciul cu CSU Atlassib Sibiu, in cadrul etapei a XV-a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.