Florestiul va avea semaforizare inteligenta

Cea mai mare comuna din Romania, Florești, va beneficia de un sistem inteligent de semaforizare, la fel ca cel din Zona Arcul de Triumf din București.

semafor-1024x527

„Acest sistem cunatifică numărul de mașini sosite în intersecție și schimbă accesul în funcție de trafic. Sunt convins că o dată cu implementarea acestui sistem se va rezolva situația traficului de pe Avram Iancu DN1. Numai că pentru acest lucru avem nevoie de două girații noi, unul în zona BMW/Volvo și unul la ieșirea vestică din comună, întrucât noul sistem va interzice virajul la stânga de pe DN1. Acest aspect, al girațiilor, este amânat la nesfârșit de administratorul drumului. De ce, nu știu… Floreștenii trebuie să înțeleagă că administratorul drumului respectiv, DN1, este CNADNR prin DRDP. Noi, Primăria Florești, nu putem face nimic fără acceptul lor. Mai mult, noi nu putem amenaja absolut nimic pe DN1, sensuri giratorii, marcaje, etc. acesta fiind apanajul CNADNR / DRDP. Oricum, sunt convins că după punerea în aplicare a acestui sistem, alături de realizarea Drumului de Ocolire SUD, investiție care îmi doresc ca anul acesta să fie finalizată, problema traficului din Florești să fie rezolvată definitiv”, a spus declarat edilul comunei Florești, Horia Șulea.

Licitatia a fost adjudecata de firma Swarco Trafic Romania cu o oferta de 978.895,92 lei, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat în cursul acestei luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.