Cu avionul de la Cluj – Iași, cu Tarom, începând de săptămâna viitoare

Operatorul aerian național Tarom a decis să aloce aeronave pentru ruta Cluj-Napoca – Iași, de săptămâna viitoare. 

Din 8 aprilie, compania de stat va introduce zboruri directe între cele două orașe din Transilvania și Moldova, durata unui zbor fiind sub o oră, potrivit reprezentanților Tarom.

Tarom a inițiat un proiect de restructurare a personalului, una dintre componentele esențiale ale planului de redresare a companiei. Măsura face parte dintr-un program extins de procedee în baza căruia Comisia Europeană a aprobat statului român acordarea unui împrumut de salvare pentru Tarom, pentru următorii cinci ani.

Durata estimată pentru implementarea măsurii este de șase luni, conducând la o reducere medie anuală a costurilor de personal estimată de Tarom la 8 milioane de euro. Alte măsuri pe termen mediu din planul de restructurare vizează optimizarea flotei de aeronave, optimizarea comercială și a costurilor. 

Mai multe companii private, precum Blue Air, Wizz Air sau Hi Sky au anunțat, în această primăvară, rute noi cu plecare de la Cluj. Printre noile destinații se numără țări ca Portugalia, Maroc, Bulgaria, iar printre aerogările noi propuse spre aterizare, Heathrow Londra.

De pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” mai operează Lufthansa, Turkish Airlines și Ryanair. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.