Cu Dacia până-n Mongolia. Trei români, în aventura vieţii lor!

Împătimiţi de călătorii, trei români porecliţi „Dacioţii” sunt de 42 de zile în aventura vieţii lor, au pornit cu dacia până în Mongolia, acţiune care face parte din raliul umanitar Mongol Rally 2012. Iulian Angheluţă, Alexandru Molovata şi Nicolae Stancu au reuşit să parcurgă aproximativ 15.000 de kilometri, de la Bucureşti până în Mongolia, cu un autoturism Dacia Berlină, model din 2003-2004.

Iulian, fost publicitar, Alexandru, fotograf la Jurnalul Naţional, şi Nicu, biciclist şi actual corporatist, suntem trei prieteni care vom merge cu o Dacie 1310 până în Mongolia, în cadrul raliului umanitar Mongol Rally 2012.
Este pentru prima dată când o Dacie va ajunge în Mongolia şi este prima Dacie care participă la acest raliu.
Noi, dacioţii, şi maşina tuturor românilor, Dacia 1310, vom parcurge în această vară 15.000 de kilometri, de la Bucureşti tot spre Est, până în Ulan Bator, capitala Mongoliei.

Pe un apus de soare de poveste, printre crestele albe cu zăpadă ale munţilor Altai, am ajuns, în urmă cu două seri, la gardul cu sârmă ghimpată de la punctul de frontieră Taşanta din Republica Altai, Rusia.

Am trecut, ne-au urat drum bun şi când am întrebat dacă după gardul de sârmă ghimpată şi fâşia arată e Mongolia au zis: Nu! E tot Rusia! Abia peste 20 km va fi Mongolia. Şi aşa a fost. Am mers pe un drum la fel de bun ca în toată Rusia până la ultimul post de control, unde un soldat rus ne-a verificat paşapoartele.

Am mai trecut o poartă, iar acolo, deja în Mongolia, erau doi stâlpi faţă în faţă, bornele de graniţă, cu stema Rusiei şi cu stema Mongoliei.

Acolo am improvizat o mică şedinţă foto, Iulian a scos animalele din maşină. Eram cam emotionaţi, Iulian a scris pe maşină câteva rânduri în care i-a mulţumit Mioriţei că ne-a adus până aici.

Mai avem câteva zile până în Ulan Bator.

Ce experienţe au mai trăit şi prin ce peripeţii au mai trecut Dacioţii, aflaţi de pe www.freemiorita.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.