DNA nu doarme! Şeful romilor din Cluj-Napoca, anchetat pentru că ar fi dus ţiganii de la Pata Rât la referendum!

După preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, şi fiul vitreg al actualului ministru al Apărării, Dumitru Samson, procurorii DNA Cluj mai adaugă o persoană cu influenţă în ancheta fraudă la referendumul din 29 iulie – Nicuşor Ştefan Hanzi – şeful pe Cluj-Napoca a Alianţei Civice Democrate a Rromilor (ACDR), care este acuzat că ar fi dus ţiganii de la Pata Rât la referendum.

Şeful ACDR acuzat de DNA că ar fi dus ţiganii de la Pata Rât la referendum!

Nicuşor Ştefan Hanzi a declarat pentru cotidianul „Adevărul“ că a fost în urmă cu două zile la DNA la audieri. „Procurorii au spus că au informaţii conform cărora eu m-aş fi dus pe teren, m-aş fi dus la oameni să-i îndemn să meargă la vot şi cu cine să voteze. Mi-au pus să ascult interceptarea în care eu vorbeam cu o persoană, care m-a întrebat dacă sunt preşedintele ACDR pe Cluj-Napoca şi câţi romi sunt în Cluj-Napoca, în Floreşti, Turda şi dacă merg la vot. Eu doar i-am spus câţi sunt. Atât am făcut. Nu am îndemnat pe nimeni să meargă la vot, mai mult, eu am fost plecat la Bonţida în ziua referedumului. Am fost de la ora 15.00 până la ora 19.00 plecat la cântare pentru Primăria Bonţida. Pot dovedi cu acte“, a spus Hanzi. Acesta nu a dorit să spună cine este persoana cu care a vorbit, dar a precizat că, din câte ştie, nu este vorba despre un membru PNL.

Şeful romilor a mai relatat că procurorii l-au informat că există martori care zic că el le-a zis cum să voteze.

„Dacă aduc ei pe cineva care să zică că i-am zis să voteze şi i-am dat bani, să-l aducă şi să mă aresteze pe loc. Nu există aşa ceva, eu nu am vorbit cu nimeni“, a explicat acesta.

Alibiul lui Hanzi

Liderul ACDR Cluj-Napoca este şi muzicant şi spune că are un alibi pentru ziua respectivă:

„Probe n-au împotriva mea. Atât că am vorbit la telefon şi am dat nişte informaţii. Mă bucur că n-am fost de referendum acasă. Când am ajuns eu la ora 19.00 ţiganii care au mers la vot au terminat cu asta“.

Acesta a mai menţionat că a auzit de la vecini că a venit în dimineaţa zilei un om cu o maşină mică şi a anunţat oamenii din Pata Rât că cei ce vor să voteze vor putea merge cu un autobuz, care le va fi pus la dispoziţie.

„A venit un autobuz, că era departe de la Pata Rât până la secţia de votare aflată la Someşeni, într-o şcoală. Au fost vreo 25 -30 de romi să voteze şi atât. Dar nimeni nu le-a zis cu cine să voteze şi nu le-au dat nimic“, a explicat Ştefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.