De când a început școala, copilul tău își face temele la masa din bucătărie pentru că nu are încă un birou în camera sa? Amintește-ți că biroul este o piesă de mobilier necesară pentru studiu. Copilul trebuie să aibă la dispoziție un spațiu propriu, cu care să se identifice și unde se simtă confortabil. Așa îți vei ajuta copilul să se concentreze mai bine asupra activităților școlare.
Dacă nu ai suficienți bani pentru a-i cumpăra copilului biroul de care atâta nevoie, solicită un credit rapid și fă rost de banii necesari pentru a-i pune la punct spațiul de studiu. Alegerea unui birou pentru copii poate să-ți dea de furcă, dar cu ajutorul unui credit rapid vei reuși să o scoți la capăt. În cele ce urmează, hai să vedem cum alegi cel mai bun birou.
Aspecte de care să ții cont atunci când alegi un birou pentru copii
Pentru a alege biroul ideal pentru copii, trebuie să ții cont de câteva aspecte. Primul este vârsta copilului. De ce e importantă vârsta? Pentru a determina înălțimea mobilierului potrivit – atât a biroului, cât și a scaunului.
Totodată, este important să măsori dimensiunile spațiul de studiu pentru a ști cât de mare trebuie să fie biroul ales. Desigur, trebuie să ții cont de estetică și decor, așa încât să nu strici designul încăperii cu biroul ales. Nu uita nici de capacitatea sa de depozitare, care va ajuta la optimizarea spațiilor din cameră și la menținerea ordinii. Dar să le luăm pe rând.
Vârsta copilului
După cum am menționat deja, trebuie să ții cont de vârsta copilului pentru a putea stabili înălțimea biroului de care are nevoie, astfel încât să stea confortabil, să fie fericit, vesel și, mai presus de toate, motivat. Deoarece copiii cresc foarte repede, există mai multe dimensiuni standard pentru birouri în funcție de vârsta lor:
- de la 2 la 4 ani: birou cu 45-50 cm înălțime și scaun de aproximativ 25 cm;
- de la 5 la 6 ani: birou cu 55 cm înălțime și scaun de aproximativ 30 cm;
- de la 7 la 8 ani: biroul cu 60 cm înălțime și scaun de aproximativ 35 cm;
- de la 9 la 11 ani: birou cu 65 cm înălțime și scaun de aproximativ 40 cm;
- de la 12 la 14 ani: birou cu 70 cm înălțime și scaun de aproximativ 45 cm.
Spațiul disponibil în cameră
Pe de altă parte, este important să știi dimensiunile spațiului de care dispui pentru a putea amplasa în mod corespunzător biroul. Având în vedere că în camera copilului există de obicei multe jucării, este esențial să alegi un birou care să se adapteze spațiului existent în cameră astfel încât să nu împiedice mișcarea prin ea. În plus, este necesar să optimizezi corect spațiile pentru a crea un mediu armonios în dormitorul copilului. Prin urmare, poți plasa biroul într-un colț al camerei, de preferat în dreptul geamului, pentru a maximiza spațiul și pentru a crea condiții bune de lucru la birou.
Materialul potrivit
Deoarece copilul va petrece multe ore la birou, materialul din care acesta este realizat este un aspect la care ar fi bine să fii atent. Pe piață există birouri din diverse materiale, alegerea va depinde de gustul și stilul fiecăruia. Iată câteva avantaje pentru:
- Birou din lemn. Lemnul este un material clasic care nu se demodează, iar biroul din lemn se caracterizează prin rezistență și durabilitate, însă este predispus la pătare și zgârieturi. Pe de altă parte, există birouri din pal melaminat – alternativă mai ieftină a lemnului –, mai rezistente la zgârieturi și umezeală.
- Birou cu elemente metalice. Este o opțiune care dă camerei un aer modern. Dacă vrei un birou ușor de întreținut și curățat, rezistent la pete și zgârieturi, biroul din metal este alegerea perfectă.
- Birou din plastic. Acesta este una dintre opțiunile preferate de copii. Acest lucru se datorează faptului că vine într-o mulțime de modele colorate și jucăușe. Este, de asemenea, practic, durabil și ușor de transportat deoarece are o greutate redusă.
Capacitatea de stocare
După cum am menționat anterior, nu trebuie să ții cont doar de estetică, ci trebuie să alegi un birou care să fie funcțional și să permită copilului să mențină ordinea în cameră. Ar fi bine să alegi un model care dispune de multe sertare, compartimente și chiar rafturi. Aici copilul își poate depozita jucăriile, cărțile, rechizitele și multe altele.
Iluminarea spațiului
Iluminatul este unul dintre aspectele prioritare atunci când alegi locul unde va fi amplasat biroul. Montarea biroului în acea parte a camerei unde bate soarele va ajuta copilul să rămână activ și să se concentreze mai bine. De asemenea, va studia cu mai mare ușurință deoarece nu-și va obosi ochii.
Culoarea biroului
Atunci când vorbim de studiu, nu putem ignora un factor important precum culoarea. Culorile discrete ale peretelui, podelei și mobilierului în spațiul de studiu creează o atmosferă plăcută. De exemplu, combinația de mobilier în tonuri de alb și design de perete în nuanțe deschise, precum gri deschis sau crem, are un efect pozitiv asupra concentrării. Prin urmare, orientează-te către aceste nuanțe deschise, eventual cu elementele colorate, atunci când alegi biroul pentru copilul tău.
Iar dacă nu ai toți banii pentru a cumpăra biroul perfect pentru cel mic, solicită un împrumut nebancar. În acest fel faci rost de bani rapid și simplu pentru a-ți sprijini copilul în anii de școală.