Cum alegi un cort potrivit pentru a crea momente cu adevărat memorabile în natură?

În ciuda faptului că sezonul rece s-a instalat deja, iar temperaturile scăzute ne fac să uităm aproape complet de ieșirile cu familia în natură, în realitate natura oferă un cadru ideal pentru relaxare și destindere în orice anotimp. Chiar dacă ieșirile cu cortul vor fi ceva mai dificile în aceasta perioadă, acum este însă momentul perfect pentru a achiziționa un cort, pentru că așa cum ne spune un vechi proverb, omul gospodar își face vara sanie și iarna car. Pentru amatori, alegerea unui cort se rezumă cel mai probabil la câteva criterii de selecție de bază, însa pentru cei care au transformat această activitate într-o pasiune, înțeleg perfect ce responsabilitate presupune alegerea unui model de cort potrivit. 

Alegerea unui model de cort potrivit este în general un proces destul de dificil, în special dacă este pentru prima dată când faci acest lucru. Mai mult decât atât, diversitatea impresionantă de corturi ce se regăsește pe piață, nu face decât să îngreuneze și mai mult această alegere. De aceea, în acest material am pregătit pentru tine câteva sfaturi care să te ajute să identifici mult mai simplu un model de cort potrivit pentru nevoie tale și ale celor cu care călătorești. 

Numărul de persoane care vor sta în cort

Un prim aspect foarte important are legatura cu numărul de persoane care vor sta/dormi în cort. Acest detaliu este important de avut în vedere pentru că în funcție de acesta vei putea determina mult mai ușor dimensiunea ideală ale cortului. În general, modelele de corturi pentru 1-3 persoane au doar o singură cameră, astfel că reprezintă o alegere ideală pentru familiile cu un copil. Dacă este vorba despre un număr mai mare de persoane, atunci este recomandat să îți îndrepți atenția înspre un model de cort mai spațios. Ține cont și de faptul că în cort nu veți fi doar persoane, ci și numeroase bagaje care uneori pot fi destul de voluminoase. 

Calitatea materialelor, un criteriu de selecșie de bază în alegerea unui cort

Un cort ar trebui întotdeauna privit ca o investiție pe termen mediu sau lung, de aceea este esențial a se acorda atenție sporită calității materialelor. Un cort nu este un produs pe care să îl înlocuiești anual, de aceea îți recomandăm să nu faci compromisuri în materie de calitate. Structura metalică ar trebui să fie constitutită dintr-un material rezistent (duraluminiu sau fibră de sticla) dar și ușor în acelasi timp, având în vedere că va trebui sa transporți cortul din loc în loc. În ceea ce privește materialul din care este acoperit cortul propriu-zis, poți opta pentru poliester tratat si nylon tratat.

Impermeabilitatea bună si rezistență la vânt, detalii esențiale care alcătuiesc un cort bun

În alegerea modelului de cort este indicat să ții cont totodată și de calitățile acestuia în ceea ce privește impermeabilitatea și rezistență la vânt. Indiferent că mergi la munte sau la mare, vremea poate fi destul de imprevizibilă, însă un cort de calitate va face față cu brio acestor condiții de mediu nefavorabile. Optând pentru materiale de calitate, nu vei întâmpina niciun fel de problemă cu privire la condițiile de mediu nefavorabile. De aceea investiția într-un cort de calitate este preferată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.