Cum combini covorul, perdelele și mobila dintr-o încăpere?

Mai ales atunci când vine vorba de decorul sufrageriei, dar de ce nu și al dormitorului sau altei încăperi, modul de a combina obiectele de mobilier cu accesorii precum covor sau draperii devine problema care nu îți dă pace.

A găsi varianta ideală în care poți combina aceste elemente ar putea reprezenta identificarea cheii pentru un decor total reușit, caracterizat de echilibru și eleganță. Iată, așadar, de ce ar trebui să ții cont atunci când vine vorba de un decor de succes și de o asortare potrivită a acestor elemente. 

Sfaturi practice pentru combinarea covorului și perdelelor cu restul încăperii 

Combinația covoare-perdele/draperii-mobilă trebuie să fie una reușită, realizată cu grijă și cu dăruire, astfel încât atmosfera obținută să fie una armonioasă, garantată. În acest sens, este important să acorzi atenție și tonurilor de culoare ale pereților și podelei, precum și culorilor pe care dorești să le alegi pentru covoare și draperii sau perdele. Atunci când îți orientezi atenția spre culori, găsește varianta perfectă pentru a crea echilibrul și pentru a genera contraste plăcute. 

Alege culoarea potrivită

Deja alegerea clasică a aceleiași culori pentru toate elementele se știe că este greșită și nedorită. Este ideal ca pentru a crea o ambianță plăcută să alegi diferite culori și tonuri de culoare pentru canapea, pentru perdele sau draperii, respectiv pentru covor. În același timp, este esențial să ai în vedere și culorile sau tonurile de culoare ale pereților sau ale pardoselii, astfel încât să poți sesiza armonia din întreaga încăpere. De exemplu, dacă pereții sunt în culori sau tonuri de culoare deschise, este recomandată alegerea unor culori puternice sau închise pentru mobilier și accesorii, astfel încât să poți sublinia cu atenție fiecare element al încăperii. 

Creează echilibru și contrast prin alegeri desăvârșite

Pentru a crea echilibrul și contrastul dorite, ai grijă și la ordinea în care vei alege elementele, și cum le vei alege. Alege mai întâi canapeaua, aceasta piesă de mobilier atât de importantă într-o sufragerie, și ai grijă ca aceasta să aibă design-ul și culoarea preferate. De preferat să alegi o culoare neutră la care să asortezi ulterior diverse culori și modele de covoare sau perdele ori draperii. 

Alege apoi perdeaua care să ofere spațiului un aspect interesant, cu un model care să nu încarce atmosfera și care să ofere armonie încăperii. Apoi alege covorul în acord cu alegerea perdelei dorite. Pentru că este ultimul element ales, ai grijă ca acesta să cuprindă mai multe elemente care sunt deja prezente în cadru pentru a fi cu adevărat potrivit.

Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.