Cum se fac cele mai gustoase și sănătoase gogoși la cuptor

Dacă îți este poftă de un desert, dar care să fie sănătos, economic şi rapid de preparat? Noi îţi propunem reţeta de gogoşele rapide la cuptor.

gogosele la cuptor

Gogoşelele rapide la cuptor seamănă cu gogoşile clasice prăjite în mult ulei şi laformă şi la gust, dar sunt mult mai sănătoase fiind preparate la cuptor.

Ingredientele necesare pentru gogoşele rapide la cuptor (între 25 şi 30 de bucăţi)

– 500 grame de făină;
– 1 ou;
– 100 grame de zahăr;
– 350 grame de zahăr pudră;
– 1 plic de drojdie;
– bombonele;
– colorant.

Gogoşele rapide la cuptor – mod de preparare

Gogoşelele rapide la cuptor sunt un desert destul de uşor de făcut. Se freacă bine cu mixerul făină, zahărul pudră şi drojdia până când aceste ingrediente se omogenizează. Apoi, se adaugă oul şi în jur de 250-300 de ml de apă călduţă până când se obţine un aluat moale.

Se mută compoziţia pe masă de lucru (însă, atenţie, această trebuie presărată bine cufăină înainte de a pune aluatul) şi se frământă timp de 7-12 minute. Se punecompoziţia pentru gogoşelele rapide la cuptor într-un bol uns cu ulei şi apoi seacoperă cu o folie alimentară. Se lasă apoi aluatul aşa până când acesta îşi dubleazăvolumul într-un loc cald, în jur de 30-45 de minute.

Se pune aluatul iar pe masă de lucru şi se împarte în 25-30 de bucăţi. Se poate daorice formă doriţi (rotundă, alungită, pătrată, inimioare etc), fiecărei bucăţi de aluat. Dacă aveţi copii, îi puteţi implică pe ei în acest pas al pregătiriigogoşelelor rapide la cuptor. Se iau bucăţile şi se pun pe o tavă de cuptor unsă cu ulei. Se acoperă din nou cu folie şi apoi sunt lăsate puţin să li se dubleze volumul.

Până atunci, se preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Se dă la o parte folia. Gogoşelele rapide la cuptor se coc pe cel mai înalt raft, timp de opt minute, până seauresc. Apoi, se lasă să se răcească.

Între timp, pentru decor, se amestecă zahărul pudra cu puţină apă până se formează opastă tare, dar care să poată fi întinsă. Se adaugă colorantul. Se înmoaie partea desus a fiecărei gogoşele rapide la cuptor în glazură şi se presară bombonele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.