Cupa Campionilor Europeni la karate găzduită la Cluj-Napoca!

Cluj-Napoca va fi gazda în acest weekend a Cupei Campionilor Europeni la karate. Ţinând cont de numărul mare al ţăilor participante (15) şi al sportivilor angrenaţi în această competiţie (450 de sportivi de toate vârstele), putem spune că acest concrs este un test excelent pentru sportivii români participanţi, între care se numără şi mulţi care definitivează Lotul Naţional al României care urmează să participe, la jumătatea lunii octombrie, la Campionatul Mondial ce se va desfăşura la Novi-Sad, Serbia.

Evenimentul sportiv va avea loc sâmbătă şi duminică la Sala Sporturilor „Horia Demian”, pe nouă suprafeţe de luptă care vor asigura buna desfăşurare a competiţiei. Supervizarea concursului va fi realizată de arbitrii federaţiei internaţionale W.U.K.F. (World Union of Karate-Do Federations), atât români cât şi străini, ei având dificila misiune de a evalua probele de kata şi kumite, individual şi echipe.

România va participa la această competiţie cu un lot format din aproximativ 350 de karateca, din mai multe judeţe ale ţării, iar cifra aceasta susţine pozitiv interesul din ce în ce mai mare al conaţionalilor noştri pentru acest sport frumos. Vor participa de la copii cu vârste începând de la 5 ani, la prima emoţie a competiţiei, până la seniori obişnuiţi cu focul unui concurs de asemenea anvergură. Aceasta competiţie va cuprinde toate categoriile: copii, cadeţi, juniori şi seniori, feminin şi masculin.

Cupa Campionilor Europeni va fi finalizată cu o competiţie internaţională: Gala Celor 5 Naţiuni, unde vor participa, aşa cum spune şi titlul, cinci ţări: România, Italia, Anglia, Serbia şi Ucraina. Această gală se află la a patra ediţie, ţara noastră situându-se pe locul doi, cu mari şanse de a surclasa echipa Ucrainei, aflată pe primul loc. Cele trei ediţii anterioare ale galei au avut loc în acest an în Belgia, la Liege, în Ucraina, la Odesa şi în Anglia, la Londra.

Cea de-a patra ediţie a galei, găzduită de ţara noastră, la Cluj, vine cu proba de Echipe Kumite Rotativ ( echipa este formată din 4 sportivi – 3 activi şi o rezervă) şi este una dintre cele mai spectaculoase probe existente la ora actuală în competiţiile organizate de Federatia Romana de Karate WKC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.