Boc şi Uioreanu, în ciuda ploii, au sprijinit, astăzi, mobilitatea!

Emil Boc și Horia Uioreanu nu s-au lăsat demoralizaţi de ploaie şi  s-au mobilizat în această dimineaţă în încercarea de a susţine Ziua Internaţională a Mobilităţii. În acest sens edilul oraşului şi preşedintele CJ au renunţat la maşini pentru a sprijini un eveniment care promovează folosirea mijloacelor de transport ecologice, mișcarea și renunțarea măcar pentru câteva zile la autoturismele personale.

Primarul Cluj-Napoca şi-a lăsat, astăzi, maşina în parcare, şi-a luat umbrela şi s-a deplasat agale spre locul de muncă. Ajuns la sediul Primăriei el şi-a manifestat încântarea pe Twitter, „Am venit pe jos la Primărie. Tare fain și sănătos!”.

Nici preşedintele Consiliului Judeţean nu s-a lăsat mai prejos. Acesta şi-a schimbat sacoul cu o haină impermeabilă, şi-a scos bicicleta din garaj şi a pornit cu încredere spre sediul CJ Cluj. Pe lângă valoarea civică a gestului, alegerea bicicletei a fost şi extrem de pragmatică, Horea Uioreanu realizând, din propria experienţă, cât de necesară este o pistă de biciclete pentru clujeni. „Aşa după cum am promis, în cursul acestei dimineţi am marcat Ziua Internaţională a Mobilităţii şi, respectiv, Ziua fără Maşini, venind la Consiliul Judeţean pe bicicletă. A fost o experienţă extrem de plăcută şi care sunt convins că îmi va da energie pentru întreaga zi. Drumul de acasă şi până la serviciu a durat 13 minute şi a fost în regulă, însă, nu am putut să nu remarc faptul că existenţa unei piste speciale pentru biciclişti ar contribui esenţial la creşterea gradului de siguranţă a acestei categorii de participanţi la trafic şi i-ar încuraja pe mult mai mulţi clujeni să utilizeze acest mijloc de transport nepoluant şi să practice această formă de mişcare”, a afirmat preşedintele CJ Cluj.

„Săptămâna mobilității europene” este un eveniment care promovează folosirea mijloacelor de transport ecologice, mișcarea și renunțarea macar pentru câteva zile la autoturismele personale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.