Someș Delivery îi invită pe clujeni la o nouă dezbatere despre perspectivele râului care traversează Cluj-Napoca

O nouă ediție a evenimentului Someș Delivery va aduce la viață o altă zonă de pe malul Someșului, din zoan străzii Dacia, iar organizatorii au pregătit o serie de prelegeri legate de lățimea culoarului la Someș, în contextul urbanizării mai mult sau mai puțin haotice a Clujului și a unor largi proiecte de infrastructură.

Evenimentul va avea loc duminică, 21 mai, de la ora 14:00, la Urania Palace, pe strada Horea nr. 4.

„Someșul poate să devină cel mai lung spațiu public verde-albastru din țară, nu doar în Clujul metropolitan, dar și la nivel de județ. Dar miza e și pe lățime, mai ales într-un context în care inelul sudic e pe hold, încă putem determina, prin participare publică și expertiză de calitate, ce se va întâmpla în zona industrială a Someșului unde investitorii privați planifică zgârie nori și drumuri auto lângă râu, când dezvoltatorii imobiliari din Florești ar împinge blocurile până în buza apei”, a declarat activistul de mediu Adrian Dohotaru.

Prezentarile realizate de ecologul Tibor Hartel, arhitecții Șerban Țigănaș, Alice Oprică & Adriana Măgerușan, dar și de specialistul în mobilitate Tudor Măcicășan însoțite de planșe și imagini, pun în discuție lățimea culoarului la Someș, suburbanizarea haotică de sub pădurea Hoia-Baciu, impactul proiectelor de infrastructură ca inelul sudic la adresa naturii și posibilități de a conecta zona metropolitană a Clujului mai puțin costisitor de-a lungul râului.

Care sunt impedimentele pentru soluții bazate pe natură? Care sunt plusurile și minusurile proiectului de mobilitate nemotorizată la Someș?

Sunt întrebări la care răspund invitații și participanții într-o serie de prelegeri de popularizare moderate de mine, din partea campaniei SOS Someșul nostru, Asociația Societatea Organizată Sustenabil SOS.

Evenimentul are loc în cadrul Someș Delivery 2023, în programul „Cu Apele Curate”, proiectul Someș, culoar verde-albastru, ediția 2. Detalii: https://somesdelivery.ro/editii/somes-delivery-2023-cluj/

Evenimentul pe facebook este aici: https://www.facebook.com/events/239206012042600

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.