Dan Petrescu, distins cu titlul de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – „Clujean de Onoare”

Marți, 8 decembrie, la sediul Consiliului Județean Cluj a avut loc ceremonia publică de acordare a titlului de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – „Clujean de Onoare” marelui fotbalist și antrenor Dan Petrescu, tehnicianul care a adus ultimele trei titluri consecutivă de campioană ale formației CFR Cluj.

Astfel, într-un cadru restrâns și cu respectarea tuturor normelor impuse de situația epidemiologică actuală, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe i-a înmânat însemnele distinctive ale calității de Cetățean de Onoare al Județului Cluj – „Clujean de Onoare” lui Dan Petrescu, personalitate emblematică a fotbalului românesc și clujean, în semn de prețuire și recunoștință pentru performanța îndelungată din activitatea sportivă.

Cel căruia i-a revenit în cadrul ceremoniei misiunea de a elogia personalitatea marelui fotbalist și antrenor Dan Petrescu a fost îndrăgitul fotbalist clujean Ioan Ovidiu Sabău.

Acesta a menționat faptul că, în opinia sa, Dan Petrescu a fost cel mai valoros fundaș-dreapta din istoria României, lăudând modul în care a activat atât în calitate de jucător la renumite cluburi din țară și din străinătate, ca membru al „Generației de Aur” a echipei naționale de fotbal a României cât și, ulterior, ca antrenor al numeroase și valoroase echipe de fotbal.

Totodată, Ioan Ovidiu Sabău a evocat numeroasele calități de care cel supranumit „Super Dan” a dat dovadă, considerând drept exemplar modul în care acesta a reprezentat interesele fotbalului românesc, activând precum un ambasador.

Apreciind gestul clujenilor, reprezentați prin autoritățile județene, Dan Petrescu s-a declarat extrem de onorat și a mulțumit pentru distincția acordată, precizând faptul că se simte clujean și că își dorește, cu certitudine, să revină la Cluj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.