Daniel Buda, europarlamentar clujean: „România va beneficia de 14 milioane de euro în 2021 pentru urgențele de sănătate publică date de pandemia COVID-19!”

Europarlamentarul clujean liberal Daniel Buda a anunțat o veste bună pentru România. Și anume faptul că țara noastră va primi 14 milioane de euro în 2021 pentru urgențele de sănătate publică generate de pandemia de coronavirus.

„Fondul de solidaritate al Uniunii Europene reprezintă dovada concretă a solidarității europene transpusă în mobilizarea unor resurse financiare suplimentare care să acopere o parte din cheltuielile publice suportate de statele afectate de catastrofe, a căror amploare justifică o intervenție la nivel european, dar și de pandemia COVID-19.

Parlamentul European a adoptat decizia de a mobiliza Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene pentru a sprijini România și alte 19 țări europene în lupta pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. Astfel, se vor mobiliza aproape 400 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) pentru a ajuta 17 state membre și trei țări în curs de aderare să protejeze sănătatea publică în contextul COVID-19″, a declara Buda.

Statele beneficiare sunt: Austria, Belgia, Croația, Cehia, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia, România, Spania, Albania, Muntenegru și Serbia.

O sumă suplimentară de 86.7 milioane de euro va fi alocată Greciei și Franței în ceea ce privește dezastrele naturale cu care s-au confruntat ambele țări în al doilea semestru al anului 2020. Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene va sprijini astfel atât statele afectate de castastrofe, cât și lupta pentru combaterea pandemiei de COVID-19, solidaritatea europeană fiind manifestată într-o manieră concretă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.