DECIZIE ISTORICĂ: Extremiştii unguri INTERZIŞI pe teritoriul României

Autorităţile române au luat decizia să ia măsuri preventive, afirmă reprezentanţii Ministerului de Interne, în cadrul unei conferinţe de presă. Astfel, a fost instuită măsura nepermiterii şi declararea ca fiind indezirabili a unor cetăţeni de etnie ungară din grupurile Jobbik, Gărzii ungare şi din alte grupări ungare considerate extremiste.

jobbik

Această măsură vine după acţiunile din ultimele zile ale acestor extremişti pe teritoriul României. Ca urmare a acestor acţiuni, președintele Traian Băsescu a cerut marți Parlamentului și Guvernului să emită un act normativ prin care prezența membrilor partidului Jobbik pe teritoriul României să fie interzisă.

„Cred că este timpul să punem capăt acestui partid pe teritoriul României. Cer public Guvernului și Parlamentului să emită un act normativ prin care prezența pe teritoriul României a membrilor și liderilor acestui partid să fie interzisă. Este un partid extremist”, a afirmat șeful statului la Palatul Cotroceni.

Totuşi, solicitarea președintelui Traian Băsescu cu privire la partidul Jobbik din Ungaria este, în opinia eurodeputatul PSD Corina Crețu, „antieuropeană” putând conduce la crearea unui „precedent foarte periculos” ce ar afecta și cetățenii români și dreptul la libera circulație în interiorul UE.

Şi liderii Jobbik au reacţionat negativ la propunerea preşedintelui. Președintele partidului de extremă dreapta din Ungaria Jobbik, Gabor Vona, a reacționat miercuri printr-o scrisoare deschisă adresată conducerii de la București la declarațiile privind interzicerea prezenței sale pe teritoriul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.