Deputatul Horia Nasra cere Consiliului Județean să finalizeze proiectul de alimentare cu apă potabilă în satele Mera, Rădaia și Suceagu din comuna Baciu

Cluj-Napoca, 2019, la câţiva kilometri de capitala Transilvaniei, în satele Mera, Rădaia și Suceagu din Baciu clujenii nu au acces la APĂ POTABILĂ!, se arată într-un comunicat de presă remis de deputatul PSD Cluj Horia Nasra.

Proiectul introducerii apei potabile în zonă a fost o provocare birocratico-administrativă care s-a desfășurat pe etape: În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km între Viştea şi Rădaia, din fondurile Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiect sprijinit de Guvernul României, primarul localităţii şi consilierii social-democraţi. Apoi, din fondurile Primăriei Baciu a fost realizată conducta până la şcoala din Suceagu.

În cea de-a doua etapă urmează distribuţia în cele trei sate, Suceagu, Mera, Rădaia, în cadrul unui proiect pe care îl gestionează Compania de Apă Someş (CAS), subordonată Consiliului Judeţean Cluj.

Fostul director al companiei şi liderul Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, au promis încă din 2016, că la sfârşitul lui 2017 proiectul va fi finalizat. În 2018, cei doi promis din nou finalizarea lucrărilor pentru ca în mai 2019, Tişe să promită „darea în funcţiune” în luna iunie. 

Având în vedere întârzierea finalizării proiectului, îi solicit lui Alin Tişe şi majorităţii liberale din Consiliul Judeţean Cluj să meargă în Suceagu, Mera, Rădaia şi să le explice oamenilor de ce în 2019 nu au acces la apă! Este impardonabilă această abordare administrativă, lipsă de responsabilitate şi pentru această situaţie nu există scuze! Guvernul României prin Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, Primăria Baciu şi consilierii locali au susţinut fără rezerve acest proiect, însă la Consiliul Judeţean Cluj, inevitabil, proiectul a intrat în zona neputinţei administrative şi managerial„, a declarat Horia Nasra, deputatul PSD Cluj.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.