Deputatul UDMR Mate Andras, condamnat la 6 luni de inchisoare!

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, după ce a fost acuzat că și-a angajat ilegal soția în biroul parlamentar.

mate andras

Decizia nu este însă definitivă. ANI a depus o sesizare în septembrie 2011, în care Mate Andras Levente era acuzat că și-ar fi angajat ilegal soția, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 — 1 ianuarie 2011, la Biroul parlamentar.

Potrivit Parchetului, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate András Levente, soția sa a fost angajată de către Camera Deputaților prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 — sfârșitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar. În baza contractului de muncă încheiat, soția deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei. Inițial, procurorii pronunțaseră o soluție de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii a lui Daniel Morar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.