Dezastru ecologic pe Valea Arieșului. Primăria Turda demarează o amplă campanie de ecologizare

Primăria Turda anunță că va demara o amplă campanie de ecologizare începând de luni, 15 februarie, de la ora 10, pe malul Arieșului.

„După ce în mediul online au apărut mai multe fotografii cu mormane de pet-uri pe malul Arieșului (asta după ce zona a fost salubrizată chiar zilele trecute), colegii noștri de la protecția mediului și de la serviciul de salubritate au notificat Administrația Bazinală Mureș cu privire la situația apărută.

Explicația pentru cantitățile industriale de pet-uri deversate pe malurile ce se află pe teritoriul municipiului nostru este debitul crescut din ultima perioadă pe râul Arieș care a adunat deșeurile aruncate ilegal de-a lungul Ariesului în amonte pe marginea acestuia.

Prin urmare, luni, începând cu orele 10:00, echipele de intervenție de la Apele Române, personalul de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență și colegii noștri de la Serviciul de Salubritate și Protecția Mediului vor acționa pentru igienizarea malurilor.

Cei interesați să participe la aceste acțiuni sunt rugați să oa kegsă ia legătura cu coordonatorul campaniei, Bogdan Fleșer, la numărul 0738978280.

Pentru un mediu mai curat trebuie să contribuim cu toții, iar prin puterea exemplului sperăm ca și cei vinovați de prezența acestor deșeuri să fie mai responsabili și să conștientizeze că deșeurile trebuie aruncate la gunoi și nu la voia întâmplării!„, a precizat Primăria Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.